ZDF обяснява на немските деца, че България е най-бедната и корумпирана страна в ЕС

ZDF обяснява на немските деца, че България е най-бедната и корумпирана страна в ЕС

 В рубриката „Новини за деца“ германската телевизия ZDF обяснява на малките си зрители защо вече седмици хората в България излизат на протест. Ето какво научават германчетата за България и за протестите:

„България е най-бедната държава в Европейския съюз. Много от хората там изкарват твърде малко пари. И затова мнозина вече са напуснали страната.

Протестиращите смятат, че вина за това развитие носи правителството – обясняват по-нататък журналистите от ZDF и добавят, че демонстрантите обвиняват управляващите в корупция. И тъй като повечето деца едва ли знаят какво е корупция, авторите на филмчето разясняват:

„Корупция означава, че политиците използват властта си не за благото на народа, а за своето собствено благо – например като си присвояват държавни пари, вместо да ги инвестират в нещо добро за страната.

Корупцията е забранена, но в България очевидно е често срещана. Именно заради нея на училищата и болниците в страната им липсват пари. Това казват и демонстрантите: корупцията е една от основните причини за лошото състояние на държавата. И затова настояват за оставката на правителството“ – разказват журналистите от ZDF.

Източник: Cross.bg

Cross.bg

1246 публикации

0 коментари

Новинарска онлайн медия на информационна агенция Кросс.

Още по темата