Оригинални идеи за сива баня

Оригинални идеи за сива баня

Търсите идеи за сива баня? Включете този възхитителен цвят в интериора на банята с нашите полезни съвети. Подобно на всеки неутрален цвят, сивият може да създаде атмосфера на хармония и спокойствие във вашия дом. Интегрирайте го в декора на банята си и ще видите защо сивото е цветовата тенденция на десетилетието. Изберете правилния нюанс и създайте опция за повече естествена или изкуствена светлина. Добре е да знаете, чев мрачни пространства бледите сиви тонове могат да изглеждат твърде хладни, а тъмните сиви тонове – прекалено черни.

Може използвате тези сиви идеи за баня, за да добавите този популярен неутрален цвят към пространството си за къпане.

1. Създайте чиста, ведра и успокояваща интериорна схема.

Сивият цвят е символ на изтънченост и се съчетава перфектно с елементи с покритие от бял гланц. Това могат да са  класически приспособления и хардуер. Въведете фини мотиви, като например стенни лампи с абажур с полка точка. За да създадете усещане за уют и топлина, внесете няколко цветни аксесоари, например в есенни тонове.

2.Заложете на по-светли сиви тонове.

Кой казва, че сивото не може да работи еднакво добре в различни стилистични направления? Спокойна и елегантна атмосфера в банята може да бъде постигната с използването на успокояващи нюанси на сиво и бяло. Една от най-горещите тенденции в дизайна на дома е използването на акценти и текстури от естествено дърво. Когато банята е със сиви стени, тази поразителна комбинация наистина оживява интериора. Добра идея е да заложите на рециклирана дървесина – дори когато е повредена, дървесината често може да бъде възстановена. Дори белезите по нея стават част от патината на повърхността.

3. Изберете фокусна стена от сив и шисти

Оставете три от стените по-семпли и нека четвъртата стена да бъде фокусна точка на банята. Въгленовото сиво, наподобяващо шисти добавя елегантност и визуален интерес към минималистичната баня. Износоустойчиви и налични в богат избор от стилове, плочките са изпитан във времето материал за стените и подовете на баните.Ако искате трайна красота и индивидуален характер, може дори да заложите на камък. По принцип естественияткамък е порест, така че трябва да бъде запечатан и може да изисква редовно по-нататъшно третиране, но, правилно инсталиран и редовно поддържан, той ще продължи цял живот.

4. Създайте градско усещане

Разделете сивото с координиращ модел или цвят. Бледосивите метро плочки в банята са успокояващи, неутрални и естествено допълнение към дървените шкафове. Когато облицовате цели стени с плочки, използвайте бледа фугираща смес, за да предотвратите „затварянето“ на пространството.

 

Източник: KERAMO

Още по темата