Захвърленото знаме от „Росенец” пътува към протеста в София

Захвърленото знаме от „Росенец” пътува към протеста в София

„Спасеното” от граждани знаме, от плажа на парк „Росенец”, днес отпътува към протеста в София. Трикольорът беше захвърлен от охранител на НСО при скандала с Христо Иванов в парк „Росенец”.
Протестиращи ще отнесат към националния протест в столицата и символичен стол от инквизицията в знак на недоволство към управлението, предаде агенция БГНЕС.
Близо 40 протестиращи тази сутрин потеглиха към София със спасеното от скандалния парк „Росенец”знаме, захвърлено на земята от охранител на НСО.
Бисер Русимов, който доплува до брега за да спаси българския трикольор, днес ще го отнесе към националния протест. „Това знаме беше поругано, нещо което никога не се е случвало в българската история. Той ще бъде символ на обединения български народ, да поставим началото на един нов български парламент”, заяви Русимов.
Мотивацията на протестиращите пък беше кратка и ясна. „Аз специално имам най-голямата мотивация, едното е на 4 години, другото на 8 години – децата ми, каква по-голяма мотивация да имам от това. Всеки ден да излизат и да обясняват че сме били в топ 3 по икономика в Европа, всичко било наред. Майка ми вчера ми звъни, няма пари за лекарства. Каква икономика сме ние”, попита Манол Тодоров – общински съветник.
Електрически стол за изпълнение на смъртни присъди, изработен символично от бургаски творци също потегли с протестърите към София.
Той ще бъде поставен пред Народното събрание с покана към управниците да го тестват.
„Този стол, никой не трябва да сяда на него разбира се защото живеем в XXI в. Това е един символ, който иска да покаже това, че оставката не е достатъчна, народът има нужда от възмездие, тези хора не може просто да кажат ние си тръгваме, извинявайте че ви окрадохме. Тези хора трябва да бъдат наказани и всички вие и ние го знаем”, заяви Кристиян Киров.
Към протестиращите се присъедини и далечен родственик на Дякона, който облече дреха с лика на Апостола с послание – „Нивга не умря”.
Групата очаква по пътя към столицата към тях да се присаденият още недоволни българи, които да изразят несъгласието си срещу управлението тази вечер на националния протест./Вести БГ

Още по темата