„Да, България“ изнудва Слави с 5 министерства! Милиардите са там!

„Да, България“ изнудва Слави с 5 министерства! Милиардите са там!

Формално ръководената от Христо Иванов партия „Да, България“ се опитва да притисне Слави Трифонов с условието за 5 министерски кресла. При това най-парично апетитните – финансовото, икономическото, земеделското, екологичното и вътрешното. Това разкриха пред БЛИЦ високопоставени държавни източници.

Само преди няколко седмици „Да, България“ напевно обещаваше, че няма да се пазари за постове. Но след това Христо Иванов явно си е припомнил, че иска да осребри истеричното си крещене на жълтите павета и на Росенец и се е завъртял като грамаден пумпал.Лакомията за власт бе основната причина „Да, България“ да забие  нож в гърба на Слави, като си поиска министерства не по време на преговорите между двете партии, а от парламентарната трибуна, за да няма мърдане.
От своя страна, Слави потърси обяснение на Христо Иванов като какъв има претенции за министри, след като е четвърта политическа сила. Но изглежда е подценил жаждата за директно участие в изпълнителната власт, която бленува кохортата на Иван Костов и мракобесния кръг „Агнешки главички“, обслужван медийно от „Капитал“, „Дневник“ и още няколко преливащи от интриги електронни страници.
Слави трябва да си дава сметка, че острите му приказки не само няма да притъпят апетита за постове на Христо Иванов, Атанас Атанасов, Ивайло Мирчев, каките Бонка и Цонка, но и ще го увеличат. И те ще му се настървят като гризачи.
В следващите дни „Да, България“ ще опита всякакви словесни маневри, само и само, за да се домогне до жадуваните министерства, които разпределят милиарди от държавния бюджет и Европейския съюз.
Въпросът е дали нервите на Слави ще издържат, за да отблъсне попълзновенията на Христо Иванов или ще се принуди да отстъпи в името на съставяне на правителство на всяка цена./Блиц.БГ

Още по темата