Борисов обясни как ще протичат брифингите на Щаба

Борисов обясни как ще протичат брифингите на Щаба

Брифингите на Щаба няма да са като преди – само веднъж на седмица министър Ангелов ще обобщава заразените и новините за ваксини и лекарства, разкри министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в завод инсталации за линейки и „Форд“ в с. Люляково, област Бургас.
Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков също беше на място.
‘Участваме със 160 млн. лева за ваксини и лекарства срещу коронавируса – средствата са заложени в бюджета“, коментира Бойко Борисов.
Министър-председателят обсъди как се прилагат мерките 60/40 в предприятието. Работниците споделиха пред Борисов, че няма съкратени служители по време на кризата с пандемията от коронавирус, а заплатите им се изплащат редовно. 1125 души работят в производствената част и общо 1800 за целия холдинг на територията на страната.
От ръководството на предприятието, което се подпомага от мярката 60/40 от началото на пандемията, обявиха, че административната тежест е минимална по програмата, получават се по 800 000 лева на месец.
Бойко Борисов разкри за новата мярка за подпомагане на работещите родители – 15 млн. лева общо се отпускат за детски кътове във фирмите.
„За разлика от други колеги, ние затворихме много бързо хората и вкарахме мерки, които работят. Така и не затворихме производства и икономиката да работи. Мерките за бизнеса се вкарват веднага, за да не се „психясат“ хората, че няма да има работа. Най-важното е хората да знаят, че има сигурност“, заяви Борисов.
За протестите срещу кабинета премиерът каза: „Докато другите само се заяждат и сеят омраза, а ние – само работа. ГЕРБ е партия, която носи отговорност. И като обещаем изпълняваме. Не искаме да ни запомнят с лошо. Ние ще останем в направеното. Злобата им много не помага на хората. Те са агресивни. Искат власт на всяка цена, но какво ще стане после. И хората ни виждат какви сме.
Те сеят омраза, ние – работни места. Аз минавам от завод на завод. Ние ще останем с работа – искат да ни запомнят с лошо, но ние ще останем с доброто“, твърди Борисов. „Тази седмица да вържем „Тракия, за да може директно за Слънчев бряг да се върви“, уточни премиерът. Той каза, че е дал задача да се построят поне още три язовира.
„Да се молим да вали, защото само в София валеше, а тук няма капка дъжд. Трябва да построим поне още 3 язовира и такава задача съм дал, защото засушаването ще е дълго – с години наред, ако така върви“, посочи Борисов.
„Често ни обвиняват, че си помагаме с ДПС. Тук 9 от 10 кметове са техни – и ние какво, да не направим пътища, защото са техни управниците“, попита премиерът.
Бойко Борисов коментира предстоящите коалиции в новия парламент след задаващите се парламентарни избори догодина. „Имаме подкрепа на земеделци, патриотите – нашите партньори са ясни“, каза Борисов. С ДПС и БСП няма да правим коалиция. Тези, които си правят „тънки“ сметки, могат само да са в опозиция“, добави премиерът./Dariknews.bg

Още по темата