Стотици малки таланти в неравностойно положение пяха, играха и рисуваха в Брезово, Караянчева ги аплодира/СНИМКИ/

Стотици малки таланти в неравностойно положение пяха, играха и рисуваха в Брезово, Караянчева ги аплодира/СНИМКИ/

В Брезово се проведе 10-я национален фестивал на талантливите деца от социалните домове в България. Той преминава под мотото „Като звездите“ и събира стотици талантливи малчугани в неравностойно положение. В празника днес се включиха много малки таланти, които пяха, танцуваха и рисуваха. Събитието премина под патронажа на председателя на Народното събрание-Цвета Караянчева.
Тя поздрави организаторите от Сдружение „Поощряване и подпомагане на детски таланти – Вега“ и кмета на община Брезово Христо Енков за това, че осигуряват възможност на децата и младежите да покажат своите умения, да развият заложбите си и да се изявят на сцената.
„Създаването на най-добри условия за развитие на децата и реализирането на техния потенциал е наша обща цел.
„Единственият в Европа пътуващ детски фестивал-спектакъл „Като звездите“ е не само ценна инициатива, но и вълнуващо представление, което осигурява най-красивото, но и най-затрогващото нещо в нашия живот – детските усмивки. Поздравявам младите артисти за тяхната смелост, воля за изява, любов към изкуството и талант, които са завладяващи и вдъхновяващи“, каза в словото си Караянчева.
Специален гост на събитието беше и д-р Султанка Петкова-заместник-министър на труда и социалната политика.
Кметът Христо Енков също поздрави организаторите и децата.
Фестивалът се провежда всяка година в различни краища на страната, тази година домакин беше община Брезово.

Още по темата