Как да изберем вдъхновено от природата спално бельо?

Как да изберем вдъхновено от природата спално бельо?

Правилно подбраните цветове в декора може да имат положителен ефект върху психиката и човешкото здраве. Ключът е да се съчетаят всички елементи на помещението помежду им. Предлагаме ви да разгледате три дизайнерски концепции с био спално бельо в зелени нюанси – еко стил, тропически стил и релаксиращ стил.

Зеленият цвят изглежда скучен и монотонен за много хора, така че те се страхуват да използват зелени тонове за декорация на своите спални. За да избегнете монохромни ефекти, трябва да спазвате правилата за създаване на балансиран и цялостен стил. Зеленият цвят е универсален и може да се използва в почти всеки дизайн. Основното нещо, което е добре да се вземе предвид, са характеристиките на стаята.

Има няколко основни концепции за декорация на помещението за сън, които ще помогнат за създаването на най-екологично чистия интериор по най-органичния начин.

Еко стил

Той е популярна и модерна тенденция за декорацията на спалнята. Зеленият цвят е универсален и събужда асоциация с прясна трева, листата на дърветата и т. н. Ако добавите дървен интериор или кафяви елементи, това създава асоциация с отдих на открито. За да подобрите ефекта, можете да включите тапет, който представя флорални орнаменти. При декориране на стаята е добре, ако е възможно, да се използват само естествени материали. Сред тях са:

  • дървен материал
  • хартия
  • текстил
  • ратан

Тропически стил

Тази тенденция е подходяща за хора, които обичат да посещават екзотични страни. Ето защо, в техния апартамент, те се опитват да пресъздадат образа на тропиците или дивата джунгла, където основният цвят е зелен. За да разредите зеленото в стаята, можете да поставите елементи като:

  • дървен материал
  • ярки цветя
  • елементи от ратан
  • бамбукови елементи
  • плетени кошници

Интериорът с тропически вибрации е подобен на традиционния еко-стил. Разликата е в етническата стилистика. Това могат да бъдат африкански маски, животински фигурки, легло с балдахин или символика под формата на палмово дърво. Декорацията може да бъде представена като изображение, снимка или статуетка. Основната цел на темата е да пресъздаде атмосферата на джунглата или тропиците в спалнята.

Релаксиращ стил

В спалнята с такава стилистика човек може бързо да се отдалечи от ежедневните грижи и проблеми и да се потопи в атмосфера на спокойствие. За да се постигне този ефект, е необходимо да се използват нюанси на зелено в комбинация с нюанси на бяло. За контраста и подчертаване на основните акценти, обикновено се използва кафяво. Такива могат да бъдат пода или мебелите в стаята. За да се създаде спокойна атмосфера, в спалнята се поставят голям брой стайни растения. Можете да поставите също малки фонтани. Шумът на водата успокоява и отпуска, особено след дълъг и уморителен работен ден.

Източник: https://kapere.com/spalno-belyo

Още по темата