Какво написа Елизабет Втора на принц Филип в последния му път?

Какво написа Елизабет Втора на принц Филип в последния му път?

Британската кралица Елизабет Втора се открои като самотна фигура по време на погребението на съпруга си принц Филип в събота. Ковчегът на покойния беше украсен с морската му фуражка и сабя (подаръци на принц Филип от баща му), както и с погребален венец, проектиран от съпругата му, изработен от красиви бели цветя – лилии, малки рози, фрезии, хоя или восъчни цветя, сладък грах и жасмин. Всяко цвете има специално значение за връзката им.
Лилии често се виждат на сватби и погребения, белите рози означават възпоменание и са цветето, което представлява юни, месеца на раждане на принц Филип. Жасминът олицетворява чистота, сладкият грах – отпътуване или благодарност, а белите восъчни цветя символизират любовта, която е преживяла.
Венецът беше придружен с ръкописна бележка от кралицата, която гласеше „Обичам те“ и беше подписана, използвайки прякора, с който херцогът е наричал съпругата си „Лилибет“.
Принц Филип почина в дома си в замъка Уиндзор на 99-годишна възраст, само два месеца преди 100-ия си рожден ден на 10 юни./Вестник Монитор

Още по темата