ДПС не е имало задкулисни или публични взаимодействия с

ДПС не е имало задкулисни или публични взаимодействия с


ДПС не е имало нито задкулисни, нито публични взаимодействия със Слави Трифонов на тема политика. Г-н Трофонов беше успешен шоумен и е нов в политиката. Това заяви пред БНР Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС/“Обнови Европа“.

А като „въпрос на политическо решение“ той определи решението на ДПС дали да подкрепи проектокабинета на „Има такъв народ“. Разговорът трябвало да се пренасочи към принципната основа за политики, не толкова за имена. Кючюк каза, че има сериозни кризи, върху които политиците трябва да се фокусират. 

„Европа се управлява на база програма, приоритети, които се извеждат на преден план“, обърна внимание той. И посочи, че няколко пъти е виждал Николай Василев, който бе обявен за евентуален премиер в кабинет, излъчен от ИТН. 

„Една партия е успешна, ако успее да представи идеите си. Това се нарича в западните демокрации устояване на принципи и на позиции. България няма нужда от политическо противопоставяне, а от трезви решения, които да ни изведат от последните места в ЕС. За това се иска национално усилие и политическа воля“, коментира още Кючюк. 

Още по темата