Буря отнесе част от палатковия лагер на „Системата ни убива“ в София

Буря в столицата в следобедните часове отнесе част от палатковия лагер на майките от „Системата ни убива“ пред Софийския университет. Блокадата на това и още две кръстовища в центъра на София обаче проъдлжава.

„Оставаме, докато не се случи това, за което сме тук, а именно оставка на Гешев, оставка на Борисов и промяна на изборните правила, за да може да са ясни“, заяви един от протестиращите пред БНР.

„Борисов е готов да си тръгне, но ние не се надяваме на чудеса. Ще го повярваме като се случи. За мен лично беше някаква много странна конференция. Дали им набиваше канчетата, дали им набиваше акъл на хората, но в крайна сметка, за мен лично, това изтичане на информация къде ще бъде срещата и кога и начинът, по който се проведе – с всичките тези техни частни охранители, които направиха ексцесиите с протестиращите – за мен това беше с цел да се опита да настрои общественото мнение срещу нас. Ние затова решихме да останем тук, на един от лагерите. Хората, които седят тука, не са ходили там да се разправят. Ние си имаме нашата цел, която е ясна. Ние имаме мирен протест и ще отстояваме нашите искания до край“, допълни той.

Още по темата