Признаците за недостиг на витамин C

Признаците за недостиг на витамин C

Важно е да приемаме витамини. Дали директно чрез храната или пък под формата на таблетки, те са ни жизнено необходими, за да се чувстваме добре, да сме здрави и жизнени, както и да изглеждаме добре външно.
Витамин С е безспорно сред основните витамини в нашето тяло.
Едни от най-важните функции, които изпълнява, са образуването на костите, зъбите, тъканите, както и усвояването на желязо.
Сред основните източници на витаминът са портокали и лимони. Други храни, от които можете да си го добавите, са ягоди, ананас, киви, чушки, зеле, ананас и брюкселско зеле, пишат от Edna.bg.
Липсата на витамин C в организма предизвиква симптоми, които сигнализират за този недостиг.
Ето кои са тези знаци:
Сред симптомите, които показват дефицит на витамин С, е изтъняването на косата.Това се дължи н факта, че той е важна съставка за поддържането на белтъчините.
Витамин С е свързан и с емоционалното здраве. Ако нивата на витамина в организма ви са ниски, това може да доведе до раздразнение, неспокойствие и психическа нестабилност.
Ако чувствате постоянно умора, тялото ви алармира, че има нужда на витамини, сред които е и витамин C.
Редовното приемане на витамина подпомага за гладкостта, красотата и здравината на кожата.
Ние ви съветваме да се допитате до специалист първо, ако се оплаквате от по-горните симптоми, той ще ви даде най-точни и сигурни насоки, какво точно да направите, за да подобрите състоянието си./Вести БГ

Още по темата