Управата на Сопот иска драстично вдигане на данъците, червените скочиха на война

Управата на Сопот иска драстично вдигане на данъците, червените скочиха на война

Във връзка с внесения от кмета на община Сопот проект за промяна на НАРЕДБАТА ЗА РАЗМЕРА НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ В ОБЩИНА СОПОТЗа 2021 година е планирано драстично увеличение, с повече от 50 %, на данъка на МПС и с над 50 % за данък сгради.
Заявяваме нашето категорично несъгласие с предложеното ни становище. При направен анализ, за едни и същи по размер и предназначение имоти в различни общини, общият данък сгради и смет е много по-малък от този в Сопот.
Считаме, че вдигането на данъка върху МПС е крайно неоснователно. Съгласни сме, че инфраструктурата в общината е в окаяно състояние, но възможности за реконструкцията и има и по различни програми и община Сопот трябва да използва възможностите на европейско и друго финансиране, а не да увеличава натиска върху хората.
В основата на нашите предложения винаги е стояла мисълта и желанието да живеем в един по – красив, удобен и уреден град. Но това става и с желанието на жителите му, с възможностите за инвеститорите и най-вече с предвидимата политика на управляващите.
В тази връзка БСП е против увеличаване на налога. Предлагаме общинска администрация да обсъди и организира и други методи и механизми за подобряване на финансовото състояние на община Сопот.

Още по темата