Може би пандемията е планирана терористична атака

Може би пандемията е планирана терористична атака

„Това е много древен вирус, да, открит е през 1957 година, но към днешна дата има 34-37 вида коронавирус, а вероятно и повече. По думите му коронавирусът е достатъчно прогнозируем и не е така заразен, колкото грипа, който засяга 400 млн. души в сезона, а не през годината. Това заяви проф. Генадий Онищенко*, академик от Руската академия на науките в интервю за kp.ru.

На въпрос дали от грип се умира повече проф. Онищенщо отговаря: „Напълно вярно“ и допълва, че именно грипът е най-опасната инфекция. По думите му „може би това е планирана информационна терористична атака, други признаци няма и ние трябва да направим много сериозни изводи. Трябва да се анализират всички обстоятелства и тази информационно-терористична атака, която наблюдаваме от първия ден също трябва да се анализира. Защо? Страхът е заложен в нас генетично. Всички знаем притчата за чумата, която убила повече хора от страх. Ето така генетичния страх у човека пред инфекцията е заложен и сега то много умело се експлоатира.“

„Води се война. Първо спряха икономиките. Две велики икономики – китайската и американската. Русия също спря. Т. е. нанесени са огромни щети на всичко. Аз виждам от медицинска гледна точка, не съм икономист, но когато по време на първата вълна бе спряно оказването на първична медицинска помощ във всеки стационар на основание, че всички се страхуваха, а имаше още какво да научим за това вирус… Престанахме да оказваме и планова помощ. А какво означава неоказване на планова помощ на онкоболен, когато той не получи химио или лъчетерапия? И през юли това се отрази, когато имаше 16 или 20 хил. повече смъртни случаи. Това вече не е коронавирус. Това е предизвикано от коронавируса“, допълва още професорът.

Генадий Онищенко обръща внимание и на вредите върху психиката. Съгласно данни от европейските страни 30% от хората са в състояние не на психологически стрес, а в гранични състояния и депресия. „Школата на носене на маски вече се формира. Това става навик, не на всички, за съжаление.“, допълва още той.

*Генадий Онищенко е епидемиолог, бивш заместник-министър на здравеопазването на руската федерация и бивш главен санитарен лекар на руската федерация.  Известен е с активната си дейност в посока забраната на продажбата и разпространението на тютюневи изделия.  Бил е и заместник-началник на Главното управление на карантинните инфекции на министерството на здравеопазването на СССР. 

Участвал е в дейностите по ликвидирането на аварията в Чернобил. През есента на 1995 година по време на Първата чеченска война Онищенко е похитен по пътя към Грозни и престоява в плен на чеченските бойци. В руското общество е известен като автор на крилати фрази.

Източник: Actualno.com

Още по темата