ЦСКА 1948 би Царско село с автогол и пресилена дузпа, а не им дадоха кристална (ВИДЕО)

ЦСКА 1948 би Царско село с автогол и пресилена дузпа, а не им дадоха кристална (ВИДЕО)

ЦСКА 1948 победи Царско село в мач от XVII кръг на родния футболен елит. На националния стадион „Васил Левски“, „червените“ се наложиха с 2:1. За успеха спомогнаха автогол на гостите и спорна дузпа. Кристален 11-метров наказателен удар пък не бе отсъден в полза на „армейците“.
в 8-ата минута „червените“ поискаха дузпа. След центриране от корнер, Георги Русев опита да продължи назад, но Лъчезар Балтнов отклони топката с ръка. Главният съдия Ивайло Стоянов обаче не показа бялата точка.
Минутка по-късно Панайотис Лука засече с глава центриране отдясно. Топката обаче мина до дясната греда.
В 12-ата минута Серкан Юсеин изпълни чудесно фал. Пласид обаче показа класа и изби отиващата горния му ляв ъгъл топка.
ЦСКА 1948 поведе в 23-ата минута. Топузов намери на дъгата пред наказателното поле Георги Русев, който от движение насочи топката в долния десен ъгъл. Пласид обаче плонжира и изби в корнер. След неговото изпълнение, Георги Русев продължи към задната греда. Панайотис Лука опита да пресече, но вместо това прати топката в собствената си мрежа за 1:0.
6 минути след това Царско село имаше прекрасна възможност да изравни. Панайотис Лука намери абсолютно непокрития около точката за изпълнение на дузпа Андерсон Кордейро, който обаче засече изключително нескопосано.

В началото на втората част Кордейро стреля неточно от дистанция. Малко по-късно Реян Даскалов центрира от фал, Ивайло Марков засече с глава, но право в ръцете на Наумов.
В 59-ата минута Денислав Александров се освободи от защитник в наказателното поле и стреля по диагонала. Топката обаче премина покрай дясната греда.
В 67-ата минута Царско село изравни. Андерсон Кордейро проби отляво и центрира по земя към точката за изпълнение на дузпа. Там Димитър Костадинов обърна глезена и прати топката от вътрешната страна на лявата греда за 1:1.

Радостта на гостите обаче трая кратко, тъй като 7 минути по-късно ЦСКА 1948 възстанови аванса си. Главният съдия Ивайло Стоянов отсъди твърде пресилена дузпа за „червените“ за съприкосновение между Балтанов и Топузов. От бялата точка Георги Русев бе безкомпромисен за 2:1.

В 83-ата минута Царско село можеше отново да стигне до равенство. Отсеченият удар от границата на наказателното поле на Емануил Манев, обаче срещна дясната греда.

Още по темата