Седми ден десетки хиляди излязоха на антиправителствени протести

Седми ден десетки хиляди излязоха на антиправителствени протести


За седми пореден ден протестиращи срещу управляващите и модела на управление се събраха пред президентството в столицата. Исканията остават същите – оставка на правителството и на главния прокурор.

За седми пореден ден десетки хиляди българи се стичат по улиците на най-големите градове, за да протестират срещу правителството на Бойко Борисов и срещу главния прокурор Иван Гешев.

Най-многолюдно отново е присъствието в София, където хиляди демонстранти се събраха в зоната на т. нар. Триъгълник на властта – между сградите на Министерския съвет, Президентството и Народното събрание. Очаква се както и вчера протестите да продължат до късно през нощта. Надеждите са, че този път няма да се стига до провокации и нови безредици.

В столицата има засилено полицейско присъствие, след като снощи за пореден път се стигна до размирици. Във вторник имаше шестима арестувани и двама ранени полицаи, след като провокатори се опитаха да нахлуят в бившия Партиен дом.

Плътен полицейски кордон е подреден пред сградата на Министерския съвет. Има и полицаи с жълти жилетки, които са с надпис „Антиконфликт“. Все още не е ясно дали протестиращите ще направят шествие по централните софийски улици и до Орлов мост.

И днес се очаква освен в столицата протести да има в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Русе, Габрово, Ловеч, Хасково, Видин, Ямбол, Сливен, Дупница.

Още по темата