“Дисни“ избра българче за принцеса

“Дисни“ избра българче за принцеса

Компания „Дисни“ обяви старта на „Най-великото празнуване на принцесите“ – кампания с акцент върху качествата смелост и доброта, които героините вдъхновяват във феновете си от цял свят.
От щедростта на Пепеляшка и изобретателността на Бел, до самоотвержеността на Мулан и приключенския дух на Ваяна, „Дисни“ почита тези силни жени чрез музика, преживявания и инициативи, в които споделя историите на деца, демонстрирали изключителна смелост и доброта.
Компанията работи и с партньори от благотворителни и неправителствени организации в различни страни в Европа, Близкия изток и Африка, за да откриe млади хора, които демонстрират изключителна смелост и доброта в живота си и да ги почете в своята кампания. За всяко от тези „Деца на добротата“ е създадено специално посвещение, чрез което да бъдат разказани техните истории и да вдъхновяват други младежи.
Едно от децата е 7-годишната Ема от България, която използва български жестов език, за да разказва истории и да ги споделя с другите. Точно като Бел от „Красавицата и Звяра“, Ема използва умението си да разказва истории, за да дарява щастие и вдъхновение на хората.
Ема, заедно с глухи обучители, участва в създаването на видеосъдържание, което повишава осведомеността и популяризира значението на жестовия език за глухите деца и младежи в България. Нейният жест е подкрепен от фондация „Заслушай се“.
„Да научим децата на важни качества като доброта и смелост още от най-ранна възраст е толкова важно, колкото и да им преподаваме математика, науки или спорт“, казва детският психолог Лавърн Антробъс.
В кампанията се включи и Крисия. Специално по повода тя записа на български новия оригинален сингъл „Само днес“ (на английски Starting Now), който в Щатите е изпълнен от носителката на „Грами“ Бранди./Монитор.БГ

Още по темата