Нинова кани протеста пред парламента в сряда

Нинова кани протеста пред парламента в сряда

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова гражданите да излязат на протест в сряда, когато червените внасят вота на недоверие срещу правителството по тема „корупция“.
„Поздравявам всички участващи и призовавам нашите членове и симпатизанти да се включват в протестите в цялата страна. Тази власт може да бъде свалена само под натиска на протестите или с вот на недоверие. В сряда ние от опозицията внасяме вот на недоверие заради корупцията. Призовавам в деня, в който този вот ще се дебатира, хората да ни подкрепят пред сградата на Народното събрание – мирно и спокойно”, каза още Нинова.
„Премиерът Борисов, вицепремиерите му, направиха недопустими внушения, включително за БСП. Първо, десетките хиляди протестиращи българи на различна възраст с различни партийни убеждения, с различни професии, не са платени провокатори, те са почтени хора, които искат справедливост“, изтъкна още Нинова.
„Второ, Борисов управлява 10 години със страх и репресии. Внуши, че ще бъде запален Партийния дом, че БСП ще счупи държавата и жестоко бяха бити беззащитни хора. Няма да търпим това повече. Държавата е счупена от ГЕРБ и присъдружните им партии за 10-годишиното им управление. Всеки ден оставане на власт е пагубен за България. Единственият начин това да спре е оставка на правителството“, подчерта лидерът на БСП.
„ГЕРБ многократно погазиха Конституцията и законите на страната, заличиха разделението на властите, обезсилиха институциите, управляваха като мафиотско-олигархичен кръг, доведоха ни до първо място по бедност и корупция и последно по свобода“, посочи Нинова.
Според нея случилото се в президентството е груб акт на погазване на Конституцията и законите на страната. „Това беше поводът, който преля чашата. И вече протестите не са само в подкрепа на президента. Причините са много по-дълбоки. Истинските причини за народното недоволство, потискани години наред, са пагубното и корумпираното управление на мафиотско-олигархичния ГЕРБ във всички сфери на обществения живот“, каза лидерът на БСП. Не го казваме за първи път. Заявихме го преди четири години. Показвахме го с примери“, допълни Нинова.
Нинова призовава членовете на БСП да продължават да организират, подкрепят и да участват в протестите в цялата страна. „Този модел на управление може да бъде сменен по два начина – под натиска на протестите или с вот на недоверие. Ще успеем, ако ги съчетаем в едно“, подчерта лидерът на левицата./Dariknews.bg

Още по темата