Без кандидат на СДС в листата на ГЕРБ в Пловдив

Без кандидат на СДС в листата на ГЕРБ в Пловдив

Коалиционният партньор  СДС  няма да има  представител в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ за Пловдив.  Доскоро на сините беше определено пето или шесто място и се говореше, че ще го заеме Пламен Юруков.
Ръководствата на ГЕРБ и СДС обаче се договориха  на избираемите места под тепетата да бъдат само активистите на партията на Борисов. От 2009 г. насам ГЕРБ всеки път печели всички избори в Пловдив, затова в централата са преценили, че имат потенциал да се състезават сами в 16-ти многомандатен избирателен район /МИР/.
Бойко Борисов твърдо ще поведе листата. След него се нареждат депутатът Вежди Рашидов и областния координатор на партията Иван Тотев, следвани от  Радомир Чолаков, депутата Спас Гърневски, председателят на Общинския съвет  Александър Държиков и шефката на пловдивската Дирекция „Социално подпомагане“ Надя Танева.
За водач на ГЕРБ в Пловдивска област почти на сто процента е утвърдена областният управител Дани Каназирева.
Опашки се задават за регистрация на кандидат – депутатските дни  на 2 март, когато изтича срокът.
Нито една партия и коалиция, решили да се включат в надпреварата за държавната власт, не е внесла до този момент списъци на своите претенденти за Народно събрание в 16-та и 17-та РИК за Пловдив и областта.
Районните избирателни комисии на Пловдив и Пловдивска област ще работят и през уикенда, казаха председателите на 16-та и 17-та РИК Илиан Иванов и Дарина Тодорова.
От 5 март започва предизборната кампания, тогава е и последното заседание на 44-то НС.
Предполага се, че ГЕРБ ще внесе своята листа за Пловдив в понеделник, след като кандидатите представят необходимите документи.
На 1 март трябва да се регистрират и членовете на секционните избирателни комисии /СИК/. За двата района те са над 800. Списъците ще се подават и в РЗИ – Пловдив за ваксиниране на желаещите участници в СИК. / Вестник Марица

Още по темата