Бойко Борисов: Ще представим кабинет с премиер Даниел Митов и веднага ще върнем мандата

Бойко Борисов: Ще представим кабинет с премиер Даниел Митов и веднага ще върнем мандата

Когато ни бъде връчен вторият мандат, ние ще представим отпред пред президентството състав на кабинет, за да сравнят какво предлагаме ние и какво предлагат останалите. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Той съобщи още, че кандидатът за премиер ще бъде отново Даниел Митов. И добави, че веднага след това ГЕРБ-СДС ще върнат мандата.
„Искаме да стоим много далеч от това, което се случва в българската политика в този момент“, зави още Борисов.
Лидерът на ГЕРБ коментира и слоганите на политическите партии по време на предизборната кампания, като припомни, че техният е бил „Ред в хаоса“.
„В последните дни няма български политик, който да не каже „хаос“. Единствено нашият слоган се оказа верен. Време е за друго – показват ИТН. Видяхте кое е другото, това е то – хаос. БСП казват „Сигурност в промяната и с Грижа за теб“. Много се забавлявам, когато уважаваната от мен Корнелия Нинова и не са прави нейните съпартийците да я гонят на Бузлуджа с викове „Оставка“ и тя да бяга из гората като дива коза, защото тя изведе партията на небивали висоти – от четвърто на трето място. И когато говори за „модела Борисов“ аз не мога да си обясня как побеждавани на толкова избори от нас си позволяват да говорят с този тон“, коментира още председателят на партията.
Борисов подчерта, че не изпитва никакво задоволство от случващото се в страната.
„Аз съм учуден как могат да принизяват и да считат, че някой потривал ръчички и се радвал на този хаос. Ние сме си дали най-хубавите години, за да направим България прекрасната държава, която беше. Обаждат ми се колеги от ЕС и ме питат: Бойко, какво става в България? И даже Митов с неговия брилянтен английски не може да намери думи да опише какво се случва“, заяви бившият премиер.
Той призова партиите в НС да се уважават и създадат отново илюзии в избирателите, че нещо може да се случи. „За да ги мотивирате да отидат на следващите избори“, каза още Бойко Борисов. „ГЕРБ не ви пречи с нищо в момента. Имате перфектно мнозинство в парламента. Имаше илюзия, че ще направите правителство без ГЕРБ. Решете всички въпроси по начина, по който сте го казали в слогана. Но, не виждам как ще поддържат илюзията и ще накарат българите да гласуват за трети път особено в COVID вълна. Ще подобрим най-ниската избирателна активност“, поясни лидерът на ГЕРБ.
„Когато говорим за ковид-вълната: ние оставихме държавата в най-блестящата ситуация от всички в Европа. Ние отворихме ресторантите и нощните заведения месеци преди нощните заведения и почти всичко работеше“, коментира още лидерът на ГЕРБ.
И упрекна служебното правителство, че не са продължили започнатата от тях кампания по ваксинацията срещу COVID-19. „В Русия има 26% ваксинирани, във Франция 66%, Великобритания – 70%, Турция – 50%, Испания – 71%. Само 15% от населението е ваксинирано у нас“, подчерта Борисов.
„Те не могат нито бюджет да направят, нито План за възстановяване, защото са пропити от корупция“, заяви още Борисов. „Кое да подкрепим? На Рашков правителството ли? Това не е сериозно“, каза лидерът на ГЕРБ, запитан дали биха подкрепили служебния кабинет да остане като редовен./Dariknews.bg

Още по темата