Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ с дарение за ФК „Дъбене“

Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ с дарение за ФК „Дъбене“

Водачът на листата на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ за Пловдив област Борис Ячев се срещна с ръководството на ФК „Дъбене“. „Говорихме за успехите на клуба и за проблемите, които срещат при поддържане на спортната си база. От ръководството подчертаха, че печелят победи, въпреки трудностите с финансирането“, посочи след срещата Борис Ячев.
На срещата присъстваха кандидатите за народни представители от листата на патриотичната коалиция Андон Андонов, Иван Шишков и Генчо Цолев.
Борис Ячев направи дарение в полза на футболния клуб и пое ангажимент работата в подкрепа на българския спорт да продължи. Той припомни, че в бюджета за тази година има два пъти повече пари за спортните клубове в сравнение с 2020 г. Това в сериозна степен се дължи на увеличените приходи на „Българския спортен тотализатор“ след ефективните промени в Закона за хазарта, гласувани по предложение на Валери Симеонов, Борис Ячев и депутати от НФСБ.
Водачът на листата Борис Ячев припомни, че парите за спортните клубове са се увеличили два пъти след ефективните промени в Закона за хазарта, гласувани по предложение на НФСБ.
Андон Андонов и Иван Шишков, които са общински съветници от НФСБ в Карлово, подчертаха, че са подкрепили осигуряването на субсидия за ФК „Дъбене“ при гласуване на бюджета на Карлово за тази година.

Още по темата