Официално: „Отровното трио“ и Манолова – заедно на следващите избори

Официално: „Отровното трио“ и Манолова – заедно на следващите избори


Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова и нашумялото покрай летните антиправителствени протести „Отровно трио“ ще подпишат във вторник (29 декември) споразумение за общо явяване на следващите парламентарни избори.

Споразумението ще се подпише от адвокат Николай Хаджигенов от страна на „Отровното трио“. Част от триото са също Арман Бабикян и Велислав Минеков.

„Отровното трио“ се опита да постигне единодействие и с други извънпарламентарни формации като Демократична България и партията на Слави Трифонов. Засега и „Демократична България“, и „Има такъв народ“ отхвърлиха идеята за предизборна коалиция. 

За съюза между триото и „Изправи се. БГ“ се знае от няколко седмици. Тогава от „Отровното трио“ заявиха, че продължават упорито да търсят вариант „носещ политически израз на общия ни протест срещу системата. Затова ще продължим да работим за разбирателство и вратите ще останат отворени, не само като предизборен модел, а като трайно желание за общи действия, които да поставят България обратно на основите на демокрацията, законността и модерното икономическо развитие“.

„Можем спокойно да заявим, че нараства готовността за взаимодействие по гарантиране на честността на изборите и осигуряването на независимо наблюдение, за да бъде опазено правото на всеки български гражданин да гласува свободно“, заявяват Минеков, Хаджигенов и Бабикян.

Още по темата