На фона на здравна криза: Влагаме огромни усилия в здравеопазването, хвали се Борисов

На фона на здравна криза: Влагаме огромни усилия в здравеопазването, хвали се Борисов


„Влагаме огромни усилия в здравеопазването. Дай Боже до две седмици да намалят числата на заразените.“ Това каза премиерът Бойко Борисов по време поредната инспекция, предавана във Facebook. Днес Борисов посети завода за манипулационни роботи и електромобили Milara International в Пловдив. Заедно с него беше и вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Борисов отново коментира, че у нас се казва на хората да се спазват мерките, но при Черния петък те са счели за необходимо да напазаруват.

„Винаги питаме как е в другите държави, за да може българите да чуят“, каза още премиерът.

„Вчера във Франция пуснаха фризьорските салони – голяма радост. Навсякъде в света е така. Дай Боже до две седмици да намалеят числата. Затова влагаме огромни усилия в здравеопазване. Този месец ще има 70-80 млн. лв. за хората на първа линия. Плюс парите за ремдесивир допълнително, които дадохме, това са над 100 млн., отишли този месец само за здравеопазването, при 10% данък”, обясни министър-председателят.

Той обърна внимание, че в страната няма КПП-ата и хората могат да се разходят в планината и в парка.

Борисов коментира и темата за страха сред хората. „Точно това се опитваме да правим. Да не създаваме паника, да е нормално и да е естествено, в същото време от другата страна на везната стоят докторите. Казват, че натискът е огромен”, посочи той. И отчете, че икономиката работи и нищо не се е променило.

 

Още по темата