Вторник, 16 февруари – Ден на Марс и на неочаквани обрати

Вторник, 16 февруари – Ден на Марс и на неочаквани обрати

Вторник, 16 февруари – Ден на Марс и на неочаквани обрати

 

Днес ще ви разкажем по-обстойно за Марс. Това е планетата, която дава активност, импулс, борбеност, поемане на рискове. Всички хора, независимо от зодиакалния си знак, развиващи бизнес, са свързани с енергията й.

Луната днес, образно казано, гостува в дома на Марс и нашата енергия ще е повишена. Денят е добър за всякакви нови начинания, но не подписвайте документи. В същото време имаме точна конфигурация между Уран (асоцииращ се със свободата и новите идеи) и Сатурн (свързван с отговорности, правила, ред, закон). Ще ви се иска да избягате, да дишате, ще ви изнервят всякакви началници и администрация.

Но да се върнeм към голямата картина: Марс влезе в Телец на 6 януари и ще е там до 3 март 2021 година. След продължителен престой в знака на Овен, където проявява най-голямата си активност, Марс се премества в Телец още на 6 януари и ще остане там до 3 март. В този период той ще демонстрира по-сексуалната си страна и ще ни помага да реализираме плановете си, стига да знаем конкретния алгоритъм. Това е подходящо време – както за изграждане, така и за подрязване (в буквален и в преносен смисъл). Докато традиционно се казва, че Марс е слаб в Телец, той всъщност се разбира доста добре в домашния знак на Венера – богинята на любовта (Телец се управлява от нея и Марс). Заради това Марс ще се прояви като истински любовник. Преди и след 14-ти февруари ще имате усещане за лекота и Марс ще направи приятелски аспект с Нептун, с току-що растящата Луна, плаваща през Риби.

Заради това оставете тежките отговорности настрана, но имайте предвид, че дори страстните ви желания може да не се реализират.

Проблемите в общуването и като цяло с комуникациите може би ще трябва да изчакат до 23 март, след като Меркурий и Марс са сменили знаците си. Последният основен аспект, който Марс ще направи в Телец, е приятелски – с Плутон в Козирог на 24 февруари. Този аспект, идващ с Меркурий директно с пълнолунието само след няколко дни, обещава да превърне края на февруари в енергично време, с добър потенциал за постигане на целите ви. След повече от шест месеца в родния си знак Овен, преминаването на Марс в Телец ще представлява значителна промяна в личните и колективните ни енергии. Това вероятно ще се отрази като консервативен контрапункт на по-прогресивната енергия на Водолея, която сега е доминираща, но консерватизмът на Марс ще бъде активен и непредсказуем. Заради това представителите на зодии Скорпион, Телец, Водолей и Лъв трябва да внимават в какви конфликти са замесени – енергията, за което вече споменахме, ще се отрази най-вече на тях.

 
Прогнозата подготвиха Маргарита Борисова и Анелия Цветанова.

 

Маргарита Борисова е завършила Московския университет по астрология и практикува от 10 години. Изследва различните аспекти на финансовата астрология, изработва астрологични анализи на фирми и дава препоръки за бизнес решения. Тя е основател и създател на асоциация „Захир” (zahirbg.org), която помага на хората да намерят верните житейски решения. Натрупала е богат опит от многократните си посещения в Перу, където изучава най-добрите шамански практики, както и традициите на инките и техните методи за лечение на съзнанието.

 

Анелия Цветанова е астролог с 25-годишен опит. Възпитаник е на френската школа на Люмиер и самата тя води курсове по астрология. Сред основните акценти в дейността й са бизнес и финансовата астрология, включително определянето на циклите на движение на валути, стоки  други. Автор е на няколко книги и множество публикации по специалността си.

Още по темата