Червените от Пловдив и областта скочиха срещу свои депутати в защита на Гергов

Червените от Пловдив и областта скочиха срещу свои депутати в защита на Гергов

ИБ на Градския съвет на БСП – Пловдив излезе с позиция относно разпространена в медиите позиция на четирима народни представители от същата партия.
Във връзка с разпространената позиция на депутатите от Пловдив област – Веска Ненчева, Манол Генов и Димитър Аргиров, и на пловдивския народен представител Георги Йорданов, заявяваме следното:
                                                     ПОЗИЦИЯ
на членове на Областния съвет на БСП – област Пловдив
В публикувана и разпространена през медиите позиция на  „група народни представители от Пловдив и област Пловдив“ публично се  обсъжда лично интервю и  позиция на Георги Гергов, която бе изпратена единствено на членовете на НС, председателите на Общински съвети в област Пловдив и председателите на Областни съвети в страната. Позиция със становище да се говори вътре в партията.
Днес, в подкрепа на истината ще предоставим, написаното от него, заедно с настоящата ни позиция. Чрез нея искаме да зададем и няколко въпроса към четиримата депутати във връзка с изказаните от тях твърдения.
Първо, кое в интервюто му  ви възмути така?
Дали това, че е изтеглил 21 милиона без помощ от държавата, за да поддържа бизнеса си  и  за да се грижи за 1 500 работещи, че няма да съкращава служители, защото всички трябва да бъдат солидарни  и отговорни, че  бизнесът в този момент трябва да е отговорен наравно с политиците и не трябва да търсим популизъм или политически дивиденти, и  че тези фирми, които не са изрядни няма как да искат държавата да им помага. Защото мерките са според джоба на държавата.
Или ви притесни това, че е дарил 1 милион за нуждите на Пловдив и страната в тази криза?
А може би припомнянето на ваши действия- извънредното положение бе гласувано от всички в парламента, а преди година вие напуснахте народното събрание за три месеца?
Вашият вчерашен отговор не кореспондира с неговото искане въпросите да се решават в Национален съвет защото  нашата партия не е лидерска и членовете на Националния съвет трябва да кажат своето мнение. Предполагаме, че ви е засегнало мнението, че  БСП трябва да има своите отговори – как да се излезе от кризата и да се оцелее в следващите  месеци или година.
В позицията си Вие, уважаеми народни представители намесвате няколко теми: Парламентаризъм, партийни отношения и лични амбиции.
Считаме, че е време да отговорим на тях, за да няма съмнения в обществото и сред партийните членове-  кой  и къде се намира в тази публична акция.
И ще започнем по ред.
Парламентаризъм.
Твърдите, че „страна с парламентарно управление повече от логично е
Народното събрание да носи висока отговорност за начина, по който държавата ни се превежда през всички измерения на настоящата криза“. Съгласни сме с това твърдение, обаче искаме да попитаме следното: Колко пъти в рамките на тази криза Вие, подписалите позицията се обадихте на нас, партийните председатели, за да попитате как се справяме,  от какво имаме нужда и как да ни помогнете? Да, въпроса е риторичен, отговорът е еднозначен – Нито веднъж!
И още един въпрос в хода на питанията за парламентаризма и вашата дейност в  44.Народно събрание- Кога ни питахте какво да предлагате в НС и как да го гласувате? Пита ли ни някой за трите месеца, в които ви нямаше в парламента и как защитихте правата ни в това отсъствие? Знаете ли какви и колко закона са приети във ваше отсъствие?
БСП.
БСП не е авторитарна и еднолична партия. Нито в телевизионното интервю, нито в изпратената  позиция Георги Гергов не се опира на решение на партиен орган. Но след като  питате защо не  се е допитал, то тогава и  вашата „единствена почтена позиция“  щеше да е да се допитате  до хората, които са ви избирали.
Защото не трябва да забравяте, че ние, социалистите водим вашите битки. Работихме, заставахме зад вашите кандидатури и считаме, че поведението Ви омаловажава  мнението и дейността  на тези, които  ви издигаха и избираха. Затова считаме, че  въпреки заявките, че защитавате името на БСП, вие работите за други интереси. А такова политическо поведение е меко казано безотговорно.
Личните амбиции.
Уважаеми народни представители, призоваваме Ви да прекратите
„медийните бомби” и да проявите отговорност  на нивото на очакванията на редовите членове, които спазваме Устава и се придържаме към етичните норми в Българската социалистическа партия. В името на единството проявете политическа зрялост. Не бъркайте себеотдаването ни в името на  социалистическата кауза  с  лични пристрастия. Погледнете  назад и си дайте сметка, колко пъти сме губили,  когато сте се поддавали на негативизма и хуленето вътре в БСП, когато сте преповтаряли чужди обвинения. Считаме, че такова политическо поведение е безотговорно и е плод единствено на политически амбиции на някои представители на БСП. Социалистите и симпатизантите няма да понесем повече разочарования.
Подписали:
Д-р Венера Башова
Кръстьо Кодошев
Атанас Телчаров
Константин Витанов
Виолета Христодулова
Иван Стоев
Костадин Беларев
Добромира Тошева
Йордан Василев
Красимир Трифонов
Тодор Стоилов
Д- р Атанас Баташки
Димитър Алексов
Димитринка Вакрилова
Николай Митков
Теодора Стефанова
Мария Начева
Атанас Ненков
Веско Бонов
Нонка Атанасова
Александра Берданкова
Доц. Ангел Иванов
Виктор Простов
Калин Калапанков
Петя Манева
Николай Радев
Ангел Петров
Теодора Халачева
Георги Търновалийски
Д-р Любомир Паунов
Атанас Петков
Галин Дурев
Димитър Здравков
Явор Гечев
Членове на ОблС на БСП Пловдив, Председатели на ОБ/РС  на БСП Пловдив област и членове на НС на БСП.
 

Още по темата

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *