Братът на обвинената в убийството на децата си: Страхуваше се, че ще ѝ ги вземат

Братът на обвинената в убийството на децата си: Страхуваше се, че ще ѝ ги вземат

„Сестра ми се страхуваше, че ще ѝ вземат децата. Тя е човек, който години наред е изтезаван психически“. Това каза Илия Дунчев, братът на Кристина Дунчева от Сандански, обвинена за убийството на двете си деца – момиченце и момченце на 3 и 5 години, на 19 ноември 2020 г.
Районният съд в Сандански наложи на бащата на убитите деца – Георги Трайков, ограничителна заповед, според която не може да приближава до нея на по-малко от 200 метра.
„Усещам утеха у нея от това решение на съда. Тя се страхуваше, че никой няма да ѝ повярва, че е жертва на едно престъпление, което се извършва години наред буквално в задния двор на полицията. В нея беше насаден страх, че няма кой да ѝ помогне, защото Георги е с протекции в Районното полицейско управление. В града се говори, че сестра му е в много близки отношение със зам.-шефа на районното, който отговаря и за „Криминална полиция“ в Сандански“, разказа братът на Кристина пред bTV.
По думите му сестра му никога не е била агресивна и затова той се съмнява тя да е физическият извършител на двойното убийство. Съмнявам се в бащата на децата, уточни Илия Дунчев. Той подозира, че алибито на Георги Трайков за убийството е скалъпено.
Фактът, че Кристина Дунчева се е страхувала от мъжа си и неговите близки контакти с полицията в града беше потвърден и от нейния адвокат Маньо Алексиев.
„При срещата ни в кантората ми в София, може би 1-2 седмици преди злощастното събитие, тя беше покрусена, казваше, че не вярва в никого, че Георги има силни позиции, всички са на негова страна – и полиция, и съд, и ще ѝ вземе децата“, разказа адвокатът.
Той уточни, че първият сигнал, който Кристина е подала за домашно насилие на тел. 112, е от 5 октомври 2020 г. Тогава полицаи снемат обяснения от нея и от Георги и я придружават до дома на родителите ѝ.
„На делото за домашно насилие те твърдяха, че не помнят и тя се е прибрала сама, не помнеха и за какво е бил сигналът“, коментира Алексиев. По думите му Георги Трайков е взимал децата от дома на родителите на Кристина със съдействието на полицаи, без да има право на това – без съдебно решение. Според брата на Кристина трагедията е могло да бъде предотвратена, ако институциите, които са били уведомени за домашното насилие, ѝ бяха оказали подкрепа./Вестник Монитор

Още по темата