Радев каза кога и на кого ще връчи третия мандат, нахока партиите и благодари на Слави

Радев каза кога и на кого ще връчи третия мандат, нахока партиите и благодари на Слави

„Трябва да се подсигури бюджет на гранична полиция. Отговорете си сами за падналата ограда. Ние чакаме от години проверка на прокуратурата. Нека си отговорим защо няма средства за поддръжката. Комисар Моллов може да каже най-точно какво може да се направи. Ще изискам подробен доклад и на базата му да постигнем единомислие и да защитим нашите граници’, заяви президентът Румен Радев при посещението си  ГКПП „Капитан Андреево“ и Елхово и нашествието на мигранти.
„Към момента не участват военни, само жандармерията. Но при увеличен миграционен натиск ще се включат“, бе лаконичният отговор на комисар Моллов.
Към момента капацитетът на центровете на МВР и Дирекция „Миграция”, където временно се настаняват влезлите в България, вече е запълнен. При капацитет от 1 060 свободни места – настанени там са над 1 080 души.
В другите центрове на – тези на Държавната агенция за бежанците, има достатъчно свободен капацитет към този момент.
Румен Радев коментира и драмите в парламента и липсата на правителство. “ Не можем по безотговорен начин да се отнасяме към българските граждани. Не можем да оставим хората в наближаваща пандемична криза без финансова подкрепа. Очаквам отговорност от всички партии в парламента.
Искам да видя ясен ангажимент на българския парламент. Ще си проличи кой работи за хората и кой сее хаос. Ще преценя кога и на кого да връча третия мандат, когато чуя на всички идеите. Служебното правителство доказа един успешен модел, но не виждам партиите да го следват. Крайно време е да оставят своите идеологически разногласия и да стигнат до нещо общо. Нека им дадем шанс, но времето им изтича. Не искам да говоря за нови избори, преди да сме използвали всички опции“.
Относно твърденията на Слави Трифонов и „Има такъв народ“, че покрай тях Румен Радев е спечелил симпатизанти и сигурни гласоподаватели, той каза: „Благодаря на г-н Трифонов и партията му, но с госпожа Йотова очакваме подкрепа от всички честни българи, които искат промяна“./Blitz.bg

Още по темата