Петков: Ваксинaта е спасителният вариант, няма пари всеки път да се затваря бизнеса

Петков: Ваксинaта е спасителният вариант, няма пари всеки път да се затваря бизнеса

Ваксинaта е спасителният вариант, няма пари всеки път да се затваря бизнеса, когато болниците ни не издържат. Това обяви икономическият министър Кирил Петков след среща с бизнеса по повод заявката на здравния министър Стойчо Кацаров за затягане на мерките.
По думите му дългосрочно ваксинацията е една от най-стабилните мерки. „Всички осъзнаваме, че без по-високо ниво на ваксианцията ударът върху икономиката ще е огромен. Не вярвам в нищо задължително, но трябва да помислим как да поощрим секторите, които са най-опасни да се ваксинират. Това трябва да е обща политика. Знам, че министъра на здравеопазването прави всичко възможно да популяризира колко в важно да се ваксинираме, но за съжаление на картата на Европа сме на последно място“, заяви икономическият министър.
Петков е категоричен, че актуализацията на бюджета, предложена от служебния кабинет, трябва да се гласува. „Ако няма актуализация браншовете са под огромен риск, особено туристическия, ресторантьорския. Тези хора, ако ги затворим без средства, би било пагубно“, каза икономическият министър.
Петков коментира и призивите му за оставка във връзка с казуса с гражданството му като изтъкна, че това е последното нещо, от което се страхува. “ За адачите, които сме си поставили за вършене всеки ден е важен. Аз съм тук с една цел да правя нещата, които вярвам. Има си Конституционен съд, президента, ако иска може да ме освободи, но това, което видях вчера от него е подкрепа. Има много хора от другата страна, които биха се радвали да си подам оставката“, коментира министърът и допълни, че неговият приоритет е да си върши работа./Вестник Монитор

Още по темата