С полицейски сирени и мотор ченгета нахлуха в пловдивски мол, зарадваха децата!/СНИМКИ/

С полицейски сирени и мотор ченгета нахлуха в пловдивски мол, зарадваха децата!/СНИМКИ/

По нестандартен начин полицията под тепетата избра да покаже на децата, че зад униформите се крие човешко сърце. На първия етаж деца и родители бяха посрещнати от усмихнати полицейски служители, които показаха на най- нетърпеливите и любопитни посетители отличителните знаци, атрибути и полицейска техника.Със стартирането на социално отговорната кампания на пловдивската полиция от първия учебен ден: полицейски патрул пред всяко училище с цел осигуряване на обществения ред и подпомагане на най- уязвимите, както и провеждане на специализирани акции, свързани с разпространение на наркотици на територията на училищата, ежедневно подрастващите ще се срещат с представители на реда. Инициативата на полицията цели да изгради лично доверие и да вдъхне обществен респект на деца, подрастващи и възрастни. На щанд бяха поставени брошури от ГДНП МВР предупреждаващи за опасностите около нас- игри, среща с непознати, безопасно пресичане на улицата, риск от употреба на упойващи и наркотични вещества, както и действия насочени срещу корупцията.
Най- щастливи бяха малчуганите, които държаха полицейски щит и облякоха 15 килограмови жилетки. Не бяха малко и родителите, които изпълниха една своя мечта- да се снимат като полицаи.Само за час през обособената с конуси площ, преминаха повече от 200 души, а по- срамежливите тайно си направиха снимки отдалече.
С поредната инициатива ОДМВР Пловдив показа, че полицаите също са хора- дори зад каски и щитове. Напомнихме на тръгналите за покупки преди първия учебен ден в МОЛ-а , да мислят преди всичко за безопасността и живота на децата на пътя, където всяко дете може да е тяхното!

Още по темата