Майкъла: ЦСКА има добро управление, идва си от Ловеч! Марков е получил обаждане и заяви, че не е казал такова нещо (ВИДЕО)

Майкъла: ЦСКА има добро управление, идва си от Ловеч! Марков е получил обаждане и заяви, че не е казал такова нещо (ВИДЕО)

Бившият футболист на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла коментира актуалните теми около „червения“ клуб и българския футбол в предаването на PalmsBet „Игра в центъра“ с Валентин Грънчаров.
„Никой не е чул лично от Гриша Ганчев и Юлиан Инджов, че се отказват от ЦСКА. Те са вложили толкова пари и изведнъж да се откажат заради въпроси от някакви фенове. Възможно е да има политически натиск. В България всичко е възможно. Виждаш сега обявяват премии по 10 000 лева на играч, ако бият Лудогорец, това са 200-250 хиляди. Дали човек, който иска да се откаже, ще извади такива пари?“, каза Майкъла.

„Феновете са прави за Али Соу, аз също не бих го дал. С него можем да станем шампиони, да играем Шампионска лига, където се печелят много пари. Но пък, ако наистина дават 3,5 – 4 милиона, всеки ще го продаде.
„При Антов е по-лесно. Той е млад, дават му шанс. Така дадоха шанс на Бербатов, на Стилиян Петров. Отиваш в голям отбор и заиграваш и те заиграха. А ние нищо чудно след четири пет месеца да го видим в Лудогорец. Аз се притеснявам да не видя Али Соу в Разград. Те взимат добри футболисти. Имат безобразна защита, закъсняха малко, но бързо ще влязат в релси“, каза още Илиев.
„Пламен Марков каза, че е възможно обединение с ЦСКА 1948, след това е получил обаждане затова заяви, че не е казал такова нещо. Ама защо да не е възможно? Купува Найденов акциите и може да си прави каквото си иска с отбора. ЦСКА 1948 никога няма да се бори за шампион, а за четвърто-шесто място. Докато в ЦСКА е друго. Обединение между ЦСКА и ЦСКА 1948 за мен никога не може да стане.
Гриша Ганчев винаги е бягал от медийните изяви. Знаеш преди години той пробва всички добри треньори в Литекс. Винаги са си тръгвали когато той реши. Той не търси медийни изяви, той е достатъчно сериозен бизнесмен.

Без пари не може да има отбор, дори в България. Вижте в Лудогорец с правилно управление девет години шампион. Няма какво да коментирам. Без пари – ЦСКА 1948 – пето, шесто място и само с българи футболисти. Айде не без пари, ама с 4-5 милиона. Не мога да проумея как Царско село има най-добрата база от софийските отбори“, коментира Майкъла.
„Не може да имаме две ЦСКА. Това е несериозно. Все едно да има два Левски, но това са го допуснали от футболния съюз. Гриша Ганчев трябваше да дойде преди фалита, те направиха най-добрата детско-юношеска школа в Литекс. Това го очакваме всички да дойде в ЦСКА.
Всички искаме Гриша Ганчев и Юлиан Инджов да останат. Мисля, че до една година ще направят перфектно управление. За мен това е най-добрият вариант в момента, но това не означава, че другите нямат право на мнение. ЦСКА си има добро управление. Това си идва от Ловеч, от Литекс. Те си имат начин на работа. Те не могат да допуснат след толкова години работа да допуснат някой да им се бърка, да знаят какво правят. Във футбола повечето собственици не искат да знаят каква е схемата на мениджмънта. За мен най-доброто за ЦСКА в момента е двамата да останат или да прехвърлят на синовете си, а те да си седят отзад на спокойствие.
В тази криза е много тежко. Изкуствено е първенството. Без фенове по трибуните. Нищо чудно да стане така, че да няма изпадащи от елита. За мен това, което в момента Емил Костадинов прави, юноши и младежи вървят добре. Изпълкомът трябва да излезе от футболния съюз, професионалната лига трябва да управлява първенството“, каза още Георги Илиев.

Още по темата