Никой не иска да изчегъртва Дончев или Борисов, а корупцията

Никой не иска да изчегъртва Дончев или Борисов, а корупцията


Всичко е в ръцете на Народното събрание оттук-нататък. Не смятам, че е правилно да давам становище по този въпрос, докато съм в позицията на говорител на служебното правителство. Това заяви пред БТВ  говорителят на служебното правителство Антон Кутев на въпрос как би коментирал днешното изявление на лидера на ПП „Има такъв народ“ Слави Трифонов и амбицията му да управлява самостоятелно.

По отношение на представянето на БСП на изборите Кутев посочи, че това е въпрос на анализ, който ще бъде направен на следващия Пленум на партията, признавайки все пак, че е „силно разочарован“ от позицията на левицата на тези избори.

Антон Кутев подчерта, че никой не иска да изчегъртва Томислав Дончев или Бойко Борисов, а целта е да се изчегърта корупцията и порочното управление на страната.

„Не знам защо сега Борисов ни се кара от екрана. Вместо да се кара, очаквах, че с благ тон ще ни обясни какво е станало с милиардите за магистралите. Това са общо осем милиарда за последните две години, за последните десет години са над десет милиарда. Нека да обясни как се изхарчиха тези 10-12 млрд. лева в последните десет години без търг и конкурс – това предполага ли корупция, взимали ли са се подкупи? Очаквах да обясни всички тези неща, а той излезе и ни се скара“, каза Кутев.

„В момента трябва да се дават отговори и не само за държавните поръчки. От девет лота на АМ „Хемус“ по първите три се работи, по вторите три няма отчуждени терени, а има още три, по които са изхарчени стотици милиони, но няма трасе. Това са пари, които са изразходвани по ужасно проблемен начин“, допълни  говорителят на служебния кабинет.

,,Искаме да изчегъртаме начина на харчене на пари, да няма възможност това да се харчи по този начин. Следващата задача на служебното правителство е да докажем, че това повече няма да се случва, като се създаде законодателство, което да се внесе в Народното събрание. Ще се опитаме да оставим няколко ключови закона след нас“, коментира още той.

В заключение Антон Кутев заяви, че изборите са минали „безспорно добре и са дали ясен резултат, който няма как да бъде оспорен“.

Още по темата