Кацаров иска разследване на смъртността по време на

Кацаров иска разследване на смъртността по време на


Служебният здравен министър Стойчо Кацаров обяви, че трябва да се разследва причината за ужасяващата смъртност у нас по време на пандемията.

Кацаров хвърли тежки упреци към предишното правителство за управлението на здравната криза. 

„Една от грешките, довели до печалните последици от ковидкризата е, че се взимаха решения от политици за неща, които не разбират. Сега искам да върнем тази нормалност – експертите да вземат решенията… Атакуват ни хора, които доведоха до пълна катастрофа борбата с пандемията. Ние сме последни по ваксинация, първи по смъртност, последни по брой тествани хора, а ограничителните мерки се прилагаха с политически и предизборни мотиви. Тези хора вместо да се извинят, се опитват да измислят проблеми“, посочи министърът на здравеопазването.

 По думите му обстановката с коронавируса е сравнително спокойна, но броят на ваксинациите е малък. „Въпреки че реорганизирахме процеса, хората не желаят да се ваксинират“, посочи Кацаров.

Д-р Кацаров коментира проблемите в Александровска болница. По думите му състоянието на лечебното заведение в парично отношение е лошо, като общата финансова загуба е 68 млн. лева. Той поясни, че до дни ще има решения по случая, но големите дългове са натрупани по времето на д-р Костадин Ангелов, бившият здравен министър в кабинета „Борисов 3“. 

Още по темата