Адвокатът от Лондон, сочен за премиер на Слави: ИТН изпусна рядка възможност!

Адвокатът от Лондон, сочен за премиер на Слави: ИТН изпусна рядка възможност!

Юристът от Лондон Румен Чолаков, за когото преди време се появи информация, че е кандидатът за потенциален премиер на Слави Трифонов, направи интересен анализ на политическата обстановка в България.
„Връщането на мандата от „ИТН“ беше пропусната много рядка възможност, макар и да е достойна принципна позиция.
Възможността да държиш статуквото между чука на ревизионно управление и наковалнята на служебен кабинет на Радев в продължение на една година (минимум до изтичането на мандата на Радев на 21 януари 2022).
Какво щяха да направят?
Да гласуват вот на недоверие – и правителството отива на избори като герои в борбата срещу статуквото, обичани от всички. Да го държат? И тогава ако това правителство е честно да бъдат подложени на дълга и тежка ревизия от него.
Беше пропусната и възможността да се покаже на хората, че друг освен Бойко може да управлява тази държава и то много по-добре от него.
Не изключвам тази възможност да се появи отново на предсрочните избори. Може би дори ще е по-добре – да не бързат тези, които вещаят края на Слави и протестните партии. Надявам се да е така – не всичко е загубено.
Но в битката, която предстои вече няма да е достатъчно да бъдеш анти-ГЕРБ, а ще трябва да покажеш и какво си, в какво вярваш, какво предлагаш и с кого ще го реализираш. И то когато призракът на национализма отново броди, съвсем открито, жадно и шумно“, написа Чолаков в личния си фейсбук профил./Блиц.БГ

Още по темата