„Лалетата“ повехнаха! Чехия повали 10 от Нидерландия и е на 1/4-финал (ВИДЕО)

„Лалетата“ повехнаха! Чехия повали 10 от Нидерландия и е на 1/4-финал (ВИДЕО)

Снимка: uefa.com

Нидерландия отпадна от ЕВРО 2020, след загуба от Чехия. На стадион „Пушкаш Арена“ в Будапеща чехите се наложиха с 2:0. И двете попадения паднаха след като нидерландците останаха с човек по-малко на терена. С успеха си днес Чехия си осигури място на 1/4-финалите, където ще се изправи срещу класиралия се там вчера Дания.

В 8-ата минута, след късо изпълнение на корнер, вратарят на Чехия се размина с топката, Матайс де Лихт я върна, но последвалият удар бе неточен.
В 22-ата минута Масопуст центрира отлично,  Томас Сучек засече, но покрай вратата.
В 50-ата минута Данийл Маален направи страхотен самостоятелен пробив, премина между двама и остана сам срещу вратаря.  Вацлик обаче излезе и успя да вземе топката от краката му около точката за изпълнение на дузпа.
Секунди по-късно Нидерландия остана с човек по-малко. Патрик Шик бе на път да преодолее Матайс де Лихт и да остане сам срещу вратаря. При падането си на земята обаче, защитникът отклони топката с ръка. След разглеждане на ситуацията с ВАР, главният съдия вдигна червен картон на Матайс де Лихт.
Чехия поведе в 68-ата. След центриране от фал, Калас върна с глава към Томаш Холеш, който също с глава от вратарското поле вкара за 0:1.
В 80-ата минута Чехия сложи точка на спора. Патрик Шик бе намерен от Холеш на 2-3 метра пред вратарското поле, откъдето засече от движение за 0:2.

Още по темата