Ана Бърнабич обяви имената на министрите в новото сръбско правителство

Ана Бърнабич обяви имената на министрите в новото сръбско правителство


Мандатоносителят Ана Бърнабич съобщи днес имената на министрите в новото сръбско правителство, предаде агенция Бета.

За нов министър на външните работи е предложен генералният секретар на президента Никола Селакович. Министър на вътрешните работи ще бъде Александър Вулин, а на отбраната – Небойша Стефанович.

След заседанието на Председателството на Сръбската прогресивна партия Бърнабич каза, че бившата депутатка от Демократическата партия Гордана Чомич ще бъде министър за човешки и малцинствени права и социален диалог.

За социалистите са предвидени две министерски места, от които едно без портфейл, които ще бъдат съобщени по-късно. Бърнабич изтъкна, че това ще бъде правителство, пълно с енергия, готово за всички предизвикателства.

„Това ще бъде правителство на политическа приемственост“, заяви президентът на Сърбия и лидер на Сръбската прогресивна партия Александър Вучич. Основна задача на правителството ще бъде борбата с престъпността и корупцията, допълни той.

Вучич се спря на ситуацията с Ковид-19 в страната, като изтъкна, че ситуацията в Белград е най-тежка. Той каза, че две Ковид болници ще бъдат готови до 1 декември и се надява, че до Никулден ще могат да приемат първите пациенти.

Още по темата