Емил от „Люлин“ уби бременната си приятелка Петя, защото не искал да става баща!

Емил от „Люлин“ уби бременната си приятелка Петя, защото не искал да става баща!

Млад мъж повикал свой приятел да му помогне да убият бременно момиче, защото не искал да става баща, нямал пари за аборт, а и тази връзка му била досадна, пише „Труд“.
Този чудовищен сюжет е от столичния квартал „Люлин“ и се разигра точно преди 8 години и половина, когато двама безработни младежи убиха 20-годишната Петя Тодорова и хвърлиха трупа й в шахта в Западен парк.
Криминалисти припомниха за зверството тези дни, след като се разчу за убийството на 17-годишната бременна Мария, която бе открита мъртва в кладенец в ямболското село Недялско. По случая там бе задържан доведения баща на Мария.
Според Наказателния кодекс убийците на бременни жени могат да получат и най-тежката присъда – доживотен затвор без право на замяна. Наказанието за това престъпление се приравнява към убийството на малолетно лице, на две или повече лица, на лице в безпомощно състояние и т.н.
След 2019 г. извършителите нямат право на съкратен процес и признаването на вина вече не води автоматично до намаляване на присъдата им с една трета. Тези правила обаче не се отнасяха през 2013 г., когато Софийския градски съд трябваше да гледа делото срещу 20-годишния Емил Азов и неговия съучастник Михаил Миков (23 г.), които направиха пълни самопризнания, че са убили бременната Петя.
Двамата успяха да избегнат доживотната присъда, като след редуцирането й Емил получи наказание от 30 години, а Михаил – от 20 години зад решетките.
Емил учил-недоучил средно образование и бил безработен. Приятелят му Михаил също дълго време бил без работа, но после се хванал на една квартална бензиностанция в „Люлин“. Емил се въртял покрай него да му помага, искал да го назначат, чакал да се освободи работно място. Пускали обяви в интернет, че търсят приятелки. Така Емил се запознал с Петя, която се оказала от близкия квартал „Обеля“.
Момичето се влюбило в Емил, но на него му била безразлична. Не живеели заедно, но когато се срещали често я тормозел, искал да я държи в пълно подчинение. Петя забременяла от него. В дните преди празника 3 март ходила на преглед и лекарят потвърдил, че е бременна.
Щастливо, момичето казало на родителите си, а на 4 март отишла при Емил и му съобщила и на него. Той посрещнал хладно новината, почнал да се чуди какво да прави, обадил се на Михаил да дойде у тях.
На разпитите Емил твърдял, че Петя е спяла и с Михаил и никой от тримата не бил сигурен от кого е детето. Това по-късно се оказало лъжа – Петя ходела само с Емил, обичала само него и не е имала други връзки в периода, когато е забременяла.
Когато Михаил дошъл, като част от тормоза и униженията, на които момичето било подлагано, Емил накарал Петя да правят секс, докато приятелят им ги гледа. После тримата излезли на разходка в близкия Западен парк.
Отишли на безлюдно място край едно бетонна шахта. Там Емил започнал зверски да бие Петя с юмруци и ритници. Включил се и Михаил. Двамата удряли, докато жертвата им спре да мърда. После взели тялото, хвърлили го в шахтата и си отишли. По-късно при разследването бивша приятелка на Емил казала, че я водил на същото място, залял й якето с гориво и заплашвал да я подпали.
По молба на близките на Петя, полицията започнала издирването й. Тя нямала тайни от семейството си, близките й знаели за нейния приятел от „Люлин“, че е бременна и че е отишла да му каже, след което е изчезнала.
Започнали разпити с участие на известния психолог Росен Йорданов, който по онова време е бил зам.-шеф на Института по психология на МВР. След разкриването на двамата извършители, Йорданов казва пред медиите:
„В този случай се наблюдава тотална деградация на ценностната система у двама млади мъже. Това особено ясно се забелязва в Емил Азов, чието отношение към жертвата е чисто мазохистично и садистично. Петя няма никаква вина и това е изключително варварски акт на убийците. Когато попитах Емил защо са убили Петя, той отговори, че му станала „досадна”.
Това е типично мислене на недоразвит психически човек, инфантилно, като на малко дете. В този случай е надделял инстинктът на хищника и самите те не са могли да контролират първобитното си поведение. Така се стигна до жестоко престъпление, което е напълно лишено от мотивация”, гласеше мнението на психолога.
По време на делото Емил викал на надзирателите, че иска да се самоубие, правел се на луд, налагало се да го освидетелстват психиатри. Но след произнасянето на присъдата, цирковете свършили и сега той и съучастникът му Михаил са в затвора. Най-вероятно двамата безделници от „Люлин“  броят дните до времето, когато ще излежат половината от наказанията си, за да започнат да искат условно предсрочно освобождаване.
Емил имал високо самочувствие на любовник и смятал, че жените са луди по него
Емил Азов пускал обяви в сайтове за запознанства, стана ясно след ареста му. Пишел, че търси сериозна връзка и се представял така: „Аз съм мил, нежен, сладък на вкус”.
„Ценя това, че съм инат, лекомислен и пестелив. В живота си целя да намеря подходящия партньор. Някои от добрите ми навици са винаги довършвам започнатото, изхвърлям боклука редовно, почиствам дома редовно“, споделял Емил, който се смятал голям любовник и че жените са луди по него.
Негови познати твърдят, че за да търси гаджета, се представял за осиновител на животни и наистина взел едно коте. Месеци по-късно обаче се оказало, че подложил животинчето на садистичен тормоз – счупил му гръбнака и едното краче, отрязал му мустаците и го затворил в мазето на блока.
Затова съседи пуснали в интернет телефона му с предупреждение никой да не му дава животни за осиновяване, защото ги измъчва и убива./БЛИЦ.БГ

Още по темата