Проф. Мермерски: Резултатът от изборите в САЩ е на ръба, голямата изненада е този щат

Проф. Мермерски: Резултатът от изборите в САЩ е на ръба, голямата изненада е този щат

Нещата са на ръба. Започва да пристига отчетът на изборната колегиия от щатите, които ще определят президента за следващия мандат. Прогнозирам, че ще е Доналд Тръмп.  Това каза ученият, изобретател и официален преводач на срещата между Тръмп и Борисов – проф. Йонко Мермерски.
„Има да се броят доста гласове, но напрежението нараства. Започваха да викат специалисти по право, адвокати, защото, може да се стигне до броене на гласове една седмица. Щатите, които ще определят резултата от вота, са Джорджия, Пенсилвания и Мичиган. Може да има бунтове по улиците и колкото повече време след изборите нямаме президент, толкова повече тези групи ще имат възможност за вандалски прояви“.
По думите му до момента единствената изненада е щатът Аризона, където все още имало около 800 000 непреброени гласове.
„В Джорджия и Северна Каролина Тръмп води убедително. За втори път прогнозиращите са далеч от резултатите. Всичките президентски избори се основават на уравнение, с което работя от много години. В него отнемам 3% от демократите и давам на републикаците“, обясни той за Bulgaria ON AIR.
Според проф. Мермерски демократите опитали да направят така, че изборите да са референдум, но са пропуснали, че Тръмп имал много точки, в които е бил успешен.
„Направи така, че да има дефибрилатори не само за САЩ, но и за Европа в месеците, когато започна пандемията. Демократите нямат кауза, нито за мерките за сигурност, нито за миграцията и те се хванаха за историята с Ковид“, допълни той./ БЛИЦ

Още по темата