Премиерът Стефан Янев: Ваксинацията срещу COVID дава резултат

Премиерът Стефан Янев: Ваксинацията срещу COVID дава резултат

Дали сме в пика или предстои четвърта вълна – предстои да видим. Нека оставим специалистите да си свършат работа. Взети са мерки от медицинските специалисти. Ще бъдат открити допълнително клиники там, където е необходимо. Парите, необходими за здраве, ще бъдат осигурени.“
Това заяви премиерът Стефан Янев, който заедно с проф. Николай Денков посети Центъра по молекулна медицина в София по-рано днес. В специален брифинг за журналисти премиерът говори за COVID мерките.
„Кампанията по ваксинацията води до резултат. Броят на ваксинираните се е увеличил. Всеки трябва да реши сам дали да се ваксинира или не, личен избор е“, каза премиерът и допълни, че не се предвижда задължителна ваксинация.
С каквито и да е кампании, ако човек не иска да поеме тази отговорност, той няма да се ваксинира“, заяви Янев. Той все пак отчете повишаване на ваксинирането на хората над 60-годишна възраст, които се предполага, че са податливи и по-лесно биха могли да бъдат засегнати от нова Ковид вълна.
„Да кажем, че тази част е изпълнена“, коментира Янев.Третият аргумент, който служебният министър-председател изтъкна във връзка с COVID вълната, е, че философията на служебното правителство е всички мерки, които ще се вземат, е да бъдат безкрайно щадящи по отношение на бизнеса.
„Бизнесът трябва да работи, животът трябва да тече нормално, независимо от ситуацията“, допълни Янев. Той добави, че правителството е достатъчно отговорно в случай на необходимост да се вземат и индивидуални мерки./Вестник Марица
 

Още по темата