Лозев: Въобще не съжалявам, че така стана с Левски! За Европа само съм си мечтал (ВИДЕО)

Лозев: Въобще не съжалявам, че така стана с Левски! За Европа само съм си мечтал (ВИДЕО)

Деян Лозев е защитник, който е в Арда още, когато отборът играе във „В“ група. Той е един от най-опитните играчи, извървял пътя от „В“ група до участие в евротурнирите. Лозев, който е момента е на лагер с отбора в Разлог, застана пред камерата на ARDA TV, за да разкаже какво си спомня от началото на проекта Арда.
Деяне здравей, намираме те в Разлог, където отборът на Арда е на подготвителен лагер. Как върви подготовката.– Здравей, добре съм. Всичко е нормално, подготвяме се за предстоящия мач от европейските клубни турнири.

Поводът за това интервю е, че искам да те върна няколко години назад, когато отборът играеше във „В“ група и ти тогава облече фланелката на Арда. Как се стигна до твоето привличане тук?– Още, когато започна проектът Арда г-н Кременлиев ми се обади няколко пъти, но аз тогава бях футболист на Поморие, и нямаше как да дойда. Но зимата се промениха нещата и аз се радвам, че имах тази възможност да дойда тук.
Какво си каза в първия момент, когато ти звънна Кременлиев, за да те покани да дойдеш в Арда?– Ами честно казано тогава Арда не беше този отбор, нищо не се знаеше. Говореше се, че ще има някакъв голям проект, но докато не се осъществи, всеки гледаше с недоверие на нещата. Но сега се радвам, че съм част от този проект.
Какви са ти спомените от участието на Арда във „В“ група, тогава спечелихте Купата на Аматьорската лига?– Това е най-силният момент, който се е запечатал в мен. Беше доста труден мач с Кариана, който успяхме да спечелим с дузпи, и това подейства много добре на отбора.
Лично ти очакваше ли, когато за първи път облече екипа на Арда, че след няколко години ще го облечеш отново, но за мачове в Европа?– За Европа само съм си мечтал, но бях сигурен, че ще влезем в „А“ група. Може би успяхме, защото всички момчета вярваха в това, което гоним като цел.
Помниш ли първия си гол с екипа на Арда?– Първия ми гол с екипа на Арда е във „В“ група, но не помня срещу кой. Иначе после имам гол срещу Пирин във „Б“ група и Локомотив Пловдив в „А“ група. Не съм от голмайсторите в отбора.
Обаче наблягаш при асистирането за голове.– Е, поне в нещо да съм добър.
Разкажи някоя интересна случка.– Имало е доста интересни случки през годините, но няма да забравя един момент, който не е смешен. Когато спечелихме „В“ група и Купата на Аматьорската лига, тогава треньор беше Елин Топузаков. Събрахме се в едно заведение, а Елин може много добре да пее и си спомням, как той тогава взе микрофона, а ние всички се бяхме прегърнали и пяхме заедно с него. Този момент го помня много добре, защото, тогава показахме, че сме едно цяло целият отбор.
Как успявате да направите точно това, да сте като един юмрук. Показахте го и преди няколко дни, когато Иван Караджов ви събра на един импровизиран обяд.– Не мога да кажа точно как се прави тази връзка. Може би всички характери, които сме събрани тук си пасваме по някакъв начин. Това според мен е причината. Ако бяхме с различни характери, нямаше как да се получи.
Кой беше най-трудният мач, който си изиграл?– Те трудните мачове са доста, всички са трудни. Няма лесни мачове.
Тази година стигнахте до финал за Купата на България, бараж за участие в Европа, през бараж влязохте в „А“ група. Към този момент явно баражът е силното място на Арда, смятате ли, че това трябва да се промени.– Ще дадем всичко от нас да повторим успехите от миналата година, а дори и да ги подобрим. Но да не казвам голяма приказка, защото футболът е ден за ден и ще видим какво ни предстои тази година.
Най-щастливият момент с екипа на Арда кой е бил?– Те са няколко. Спечелването на „В“ група, на аматьорската купа, влизането в „А“ група, финала за Купата на България и сега участието в Европа.
Ти дори успя да направиш трансфер от Арда в Левски. Как реагира, когато ти казаха, че си продаден?– Почувствах се добре, все пак отивам в Левски, защото това е една награда за моя труд, но искам да спра до тук, защото след това така се стекоха обстоятелствата, че трябваше да се върна в Арда. Въобще не съжалявам, че така станаха нещата и съм много щастлив.
Явно тук е твоят дом?– Да, тук се чувствам като у дома си, няма какво да го крия.
Предстоят мачове с израелския Апоел Беер-Шева, определено на теб и на другите по-опитни в отбора ще се падне тежката задача да „вкарате в час“ младите играчи. Готов ли си за тази отговорност?– Ами да, на този етап мисля, че сме готови. Имаме още няколко контроли, но каквото зависи от нас по-опитните, към по-младите ще го направим.
Очакваш ли сериозна подкрепа от публиката на 22 юли на АРЕНА АРДА?– Ами да, все пак това е първи мач за Арда в Европа, никога не е имало преди това. Надявам се феновете да напълнят стадиона до максималния допустим капацитет.

Още по темата