Бригаден генерал Николай Русев е във ВМА със симптоми на коронавирус

Бригаден генерал Николай Русев е във ВМА със симптоми на коронавирус


Командирът на „Граф Игнатиево“ бригаден генерал Николай Русев е във ВМА със симптоми на коронавирус. Към момента Министерството на отбраната отказва официална информация, като се позовава на това, че не може да разпространява данни за здравословно състояние. От ВМА също не дават информация за състоянието му.

Бригаден генерал Николай Русев пое наскоро командването на авиобазата „Граф Игнатиево“, а първото му публично участие беше в церемонията за 108-ата годишнина на ВВС. Там беше и командващият ВВС ген. Димитър Петров, за когото беше потвърдено, че има коронавирус.

Заради присъствието на събитието и последвалото тържество, министърът на отбраната Красимир Каракачанов се самоизолира, докато не излязоха и двата му отрицателна теста.

На военното тържество беше и президентът Румен Радев. Неговите тестове също са отрицателни, но той се върна предсрочно от посещението си в Естония преди дни.

По-рано през деня и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи, че е заразен с коронавирус. В профила си във Фейсбук той написа, че се чувства добре и е под карантина у дома си.

Тази сутрин пък депутатът от парламентарната група на „БСП за България“ Драгомир Стойнев също съобщи, че е заразен с коронавирус и се е самоизолирал, въпреки че се чувства добре.

Още по темата