В центъра на град Карлово беше организирана „Алея на Лъвските мечти“

В центъра на град Карлово беше организирана „Алея на Лъвските мечти“

 По повод 184 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово, община Карлово съвместно със социалната организация Соник Старт оформиха на пл. „20-ти юли“ в родния град на Апостола „Алея на Лъвските мечти“. По време на инициативата в няколко шатри се реализираха различни дейности, целящи подкрепа и активно социално включване на хора с различен социален статус, възраст, пол и други различия, както и възраждане на родолюбието и обичта към Левски и безсмъртните му дела.

 В пет шатри беше дадена възможност на децата  да проявят различни дейности: изработване на магнити с лика на Левски и герба на Карлово; рисуване на графити; изтъкаване на българското знаме на стан; рисуване върху тениски с текстилни бои; предоставени бяха информационни материали и подаръци.  По време на събитието, за любителите на музиката и танците беше организирана „Алея на танците“.

  На „Алеята на Лъвските мечти“, всеки желаещ можеше да осъществи своя максимален Лъвски скок, който бе измерван и записван от компетентни служители на Соник Старт. Лъвското надскачане се проведе успоредно в още  няколко български градове.

 На събитието присъстваха: заместник-кметът Антон Минев, секретарят на общината Стефан Стефанов и бригаден генерал Деян Дешков, който зарадва малките творци с подаръци.

Още по темата