Борисов с извънредни новини за пенсиите, лекарството срещу К-19 и АЕЦ „Козлодуй“!

Борисов с извънредни новини за пенсиите, лекарството срещу К-19 и АЕЦ „Козлодуй“!

Премиерът Бойко Борисов е на инспекция под дъжда на Седми реактор на АЕЦ „Козлодуй“. Заедно с министър-председателя са финансовият министър Кирил Ананиев, енергийният министър Теменужка Петкова, лидерите на КТ Подкрепа и КНСБ.
„7 блок на АЕЦ Козлодуй все пак ще има! Реакторът ще е американски“, уточни Борисов и допълни, че ще бъде по съвсем различна технология от настоящите руски. Това е част от плана за диверсификация. „Те планират яйца да ни хвърлят, а ние от дъжд ще се боим“, заяви министър-председателят. Премиерът разкри, че утре ще се отпуснат 5 млн. лв. за лекарството, което помага в лечението за коронавирус „Ремдесивир“.
Припомняме, че това бе и едно от лекарството, с което американският президент Доналд Тръмп бе лекуван, след като се зарази с Ковид-19. „Винаги сме държали излишък на бюджета, не могат да ме обвинят в предизборна кампания“, каза Борисов. Шефът на КНСБ Пламен Димитров призова хората да харчат, за да не се стигне до икономическа криза.
„Правим всичко за хората. Предвиждаме 10% повишение на доходите и двойно увеличение на учителските заплати, което бяхме планирали до края на мандата“, разкри премиерът. „В бюджет 2021 г. сме заложили ръст на разходите за пенсиите 1,6 млрд. лв. Предвиждаме минималната пенсия от 250 до 300 лв.“, съобщи Ананиев./БЛИЦ

Още по темата