Шокиращи разкрития за миналото на изчезналия Янек Миланов

Шокиращи разкрития за миналото на изчезналия Янек Миланов

Изчезналият безследно Янек Миланов от Дупница е бил жертва на системен тормоз – неизвестни рязали гумите на колата му, запълвали ауспуха на автомобила, хвърляли камъни по прозорците и стреляли с въздушна пушка по апартамента му. Това разказаха пред камерата на БНТ съседи на мъжа, който изчезна на 31 юли.
Те последно видели Миланов в същия ден, в който следите му се губят. Сутринта той работел по обзавеждането на дома си, а вечерта имал среща с приятел, в чийто джип се качил. Последните данни за него са от село Крайница. „Призовавахме го да подаде сигнал за посегателствата, но той така и не го направи“, каза една от съседките в жилищния блок на изчезналия мъж.
Както БЛИЦ писа в момента град Дупница е блокиран от полиция и жандармерия, които провеждат акция, свързана с Янек Миланов. Проверяват се много адреси, както и автокъщи в района. Заведенията и хотели също са обект на проверки, разследващите и тежковъоръжени полицаи със следови кучета обикалят и пустите райони край града.
Очаква се на място да пристигнат главния прокурор Иван Гешев и директора на Националната полиция. Припомняме ви, че има задържан във връзка с изчезването на мъжа. Това е Васил Капланов – Каплата. Вчера той беше оставен в ареста за 72 часа поради неправилно съхранение на оръжие./БЛИЦ

Още по темата