Повдигнаха обвинение на шофьора на джип от Дупница, опитал се да сгази полицай

Повдигнаха обвинение на шофьора на джип от Дупница, опитал се да сгази полицай


Повдигнаха обвинени на шофьора на джип, който премина през крака на полицай, охраняващ пътя за Седемте рилски езера.

Районна прокуратура-Дупница е привлякла в качеството на обвиняем И.В.Л. (на 32 години) за извършено от него престъпление по чл. 325, ал. 3, пр. 2 във вр. ал. 2 във вр. ал. 1 от НК. „Досъдебното производство е образувано затова, че на 29.08.2020 г. в района на к.к. „Паничище“, при управление на МПС е осуетил проверка от страна на орган на властта – служител на ОДМВР гр. Кюстендил, изпълняващ задълженията си по охрана на обществения ред, съпроводено със съпротива, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост’, казват от обвинението. Понастоящем, с постановление на наблюдаващ прокурор, обвиняемият И.Л. е задържан за срок до 72 часа, тъй като е налице висока обществена опасност на деянието и наличието на реална опасност същият да извърши и други престъпления, както и да се укрие”.

Днес сутринта превозвачи с джипове към Седемте рилски езера се събраха пред полицейското управление в Дупница в защита на своя колега. Те настояваха той да бъде пуснат от ареста, където е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане и опит да прегази полицай в района на лифта на Седемте рилски езера вчера, но това според колегите на шофьора не отговаря на истината. Към 10.30 часа част от групата си тръгна, но се очакват да пристигнат още от района на лифта в курорта Паничище.

Превозвачите казват, че ще са пред управлението, докато колегата им не бъде освободен. По тяхната версия той е бил подгонен от бял джип с благоевградска регистрация и без никакви отличителни знаци, уплашил се и тръгнал надолу с джипа, казаха свидетели пред БНР. „Туристи не сме возили, бяхме в гората за гъби, вместо да търсят изчезналия Янек Миланов, те се занимават с нас“, коментираха още те.

Говорителят на областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка каза, че в събота на Паничище е имало инцидент, при който е задържан 32-годишен мъж. Той не се е подчинил на полицейско разпореждане и е направил опит да прегази полицай. По случая е образувано досъдебно производство.

От 13-и август движението на джипове в района на Седемте рилски езера и в района на лифта е забранено по нареждане на министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

Още по темата