Приключиха разговорите между ИТН и „Изправи се БГ! Ние идваме!“

Приключиха разговорите между ИТН и „Изправи се БГ! Ние идваме!“

Партия „Има такъв народ“ започна втория кръг от разговори по съставянето на ново правителство. Срещите стартираха с „Изправи се БГ! Ние идваме!“, а в рамките на днешния ден такива ще има и с ДБ и БСП.
На този кръг от разговори ИТН представиха структурата и състава на проектоправителството си.
Половин час след началото на срещата тя приключи. От „Изправи се БГ! Ние идваме!“ категорично отказаха да коментират предложените министри. „Чухме имената на кандидатите за министри, ще ги обсъдим в парламентарна група и ще вземем решение преди приключването на парламентарната процедура“, лаконична бе Мая Манолова.

На срещата присъства номинираният за министър-председател Пламен Николов.

Пред журналисти в парламента той не пожела да съобщи имената на бъдещите министри. Николов обаче уточни, че е участвал в подбора им. Относно представянето на бъдещия кабинет, номинираният за министър-председател посочи, че това ще бъде направено по най-добрия начин. „Имаме шанс да съставим правителство. Съставът първо ще го кажем на нашите партньори и после ще го представим и пред медиите“, обясни Пламен Николов.
А по-рано от Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ няма да подкрепят кабинет с мандата на „Има такъв народ“ и заяви, че партията му иска да се дистанцира „на няколко ръце“ от преговарящите партии./Dariknews.bg

Още по темата