Стана ясно коя листа ще поведе Борисов на изборите

Стана ясно коя листа ще поведе Борисов на изборите

По всяка вероятност Бойко Борисов ще бъде водач на листата на ГЕРБ в Пловдив град за изборите на 11 юли. В нея ще влязат някои от районните кметове.
Място в листата ще намерят и досегашните представители на гражданската квота Радомир Чолаков, Вежди Рашидов и Спас Гърневски, това заяви в интервю за Радио Пловдив Иван Тотев, лидер на ГЕРБ в града, а също и член на Изпълнителната комисия на партията.
Той е провел среща с Борисов и са обсъдили евентуална промяна в решението на Изпълнителната комисия, с което да се даде възможност на районните кметове да се включат в листата на партията.
Тотев заяви, че ще има промени в част от листата, а в нея ще влязат представители и на младежката структура.
„Най-вероятно в нея ще видите и някои от районните кметове. Ние нямаме намерение да имаме 6 районни кметове в листата, но най-вероятно част от тях ще бъдат в нея“, каза Иван Тотев. Той е категоричен обаче, че трябва да се използва авторитета на районните кметове на предстоящия извънреден парламентарен вот.
„Този авторитет е доста сериозен в Пловдив и има сериозна тежест. Затова авторитета на районните кметове ще бъде използван с тяхната мажоритарна сила. Което означава, че някои от районните кметове, които имат съответната мажоритарна тежест, могат да попаднат в парламента. И това е един изключителен вариант за възможности за номинации за кмет на общината през 2023 година“, каза Тотев.
Иван Тотев заяви още, че по всяка вероятност и той ще намери място в листата. Очаква се тя да бъде готова до дни./БЛИЦ

Още по темата