„20 въпроса към Владимир Путин“ навръх рожденния му ден

„20 въпроса към Владимир Путин“ навръх рожденния му ден

Руският президент Владимир Путин каза, че през годините като държавен глава понякога е чувствал, че се превръща от човек във функция, но е запазил човешките черти на характера си.

„Моите приятели, които все още познавам <…> от университета, казват, че на практика не съм се променил. Те знаят по-добре, отколкото другите“, каза президентът в интервю за проекта ТАСС „20 въпроса към Владимир Путин“ на рожденият ден на държавния глава е 7 октомври.

„И аз също бих искал особено да не губя човешки качества, защото тук понякога е налице усещането, че се превръщате от човек във функция“, каза Путин. Според него той „все още успява да запази такива човешки качества“, цитира го БГНЕС.

Путин се оплака, че работата му като президент оставя отпечатък върху комуникацията му с близки, включително приятели. „Разбира се, има ограничения“, каза държавният глава, отговаряйки на въпроса дали може да си позволи да се срещне с приятели, например в бар на халба бира. „Опитвам се да не пия бира напоследък. Коремът расте“, добави шеговито той.

В същото време президентът отбеляза, че въпреки ограниченията работата му дава значителен принос в морално отношение. „Има компенсация за тези ограничения. И най-важната компенсация е чувството на голямо, много морално удовлетворение от доверието, което хората проявяват. Това е много важно“, заключи той. Проектът „20 въпроса към Владимир Путин“, посветен на 20-годишнината от работата му на висши държавни постове, стартира на 20 февруари 2020 г. 17 епизода бяха публикувани в ресурсите на агенцията, но поради радикална промяна в световната информационна програма ТАСС реши да прекрати проекта. Днешната поредица е последната.

Източник: Actualno.com

Още по темата