Борис Ячев: Ще вземем дейно участие и в дебата по проекта за нова Конституция

Борис Ячев: Ще вземем дейно участие и в дебата по проекта за нова Конституция


Категорично решени сме да доведем докрай приоритетите, с които влязохме в управлението. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Борис Ячев от НФСБ при откриването на новата парламентарна сесия.

Сред тях е Законът за задълженията и договорите, с който да се сложи край на т.нар. вечен длъжник, както и Законът за юридическите лица с нестопанска цел, с който най-накрая да се наложи прозрачност в изразходването на средства, изброи Ячев. „Продължаваме да настояваме за увеличаване на доходите и минимална пенсия от 300 лева от януари 2021 година“, подчерта той.

„Изпълнението на всички тези приоритети е цената на оставането на „Обединени патриоти“ в това управление. И през този политически сезон заявяваме, че нашата парламентарна група ще бъде най-активна, за да може да оправдаем очакванията на българското общество. Ще вземем дейно участие и в дебата по проекта за нова Конституция, който ще бъде разгледан от Велико народно събрание“, каза още Борис Ячев.

„Само преди един месец изпратихме един драматичен политически сезон, преминал изцяло под знака на разрушителната пандемия на COVID-19. Не бива да забравяме, че само благодарение на адекватните мерки, взети от правителството, България успя да преструктурира здравната система, да осигури вътрешно производство на предпазни средства“, посочи Ячев. Той отчете, че предстои разглеждането на Закона за социалните услуги, както и законопроекти, важна част от програмата на „Обединени патриоти“.

Според него само така икономическите мерки за преодоляване на кризата ще станат факт. „В същото време ние сме категорично решени да доведем и важните за нас законодателни инициативи“, каза още Борис Ячев.

Още по темата