Атаките срещу служебните министри хвърлят сянка върху ИТН

Атаките срещу служебните министри хвърлят сянка върху ИТН


И икономическият, и финансовият министър направиха много за кратко време. Затова тези атаки според мен са неуместни. Това каза в предаването пред БНТ бившият министър на финансите Симеон Дянков по повод днешните атаки на „Има такъв народ“ (ИТН) срещу служебните министри на финансите и на икономиката Асен Василев и Кирил Петков.

„Има такъв народ“ има друг начин за водене на разговори, които не бих казал, че са успешни. Това се видя от останалите партии и не е чудно, че се върви към предсрочни избори“, заяви Дянков.

По думите му атаките срещу служебните министри хвърлят сянка върху ИТН. „След многото говорене за промяна на модела, виждаме, че се върви към преговори и с ДПС, и с БСП, които са част от статуквото. Сянката е върху ИТН, а не е върху двамата министри“, подчерта бившият финансов министър.

„Можем да си позволим трети поредни избори. И в икономически, и във финансов план България стои добре. Няма опасност за българската икономика и за бюджета. Не трябва да се притесняваме от следващи избори. Според мен от тях ще спечелят някои партии като „Да, България“ и партията на Мая Манолова“, коментира  Симеон Дянков. 

„ГЕРБ в момента са в кръгова отбрана. Ако ИТН не може да създаде правителство, това ще помогне на Бойко Борисов, но според мен ще помогне повече на Мая Манолова и особено на „Да, България“, каза още Дянков.

Още по темата