Радев привика спешно премиера и министри заради К-19, спомена за локдаун

Радев привика спешно премиера и министри заради К-19, спомена за локдаун

Президентът свика спешна среща заради ситуацията с коронавирус у нас. На нея присъстват, премиерът Стефан Янев, служебният здравен министър Стойчо Кацаров, служебният министър на финансите Асен Василев, на социалната политика, на туризма.
Днешната среща не е за обсъждане на локдаун. Всички виждаме, че случаите растат всеки ден и водещи специалисти твърдят, че сме на прага на нова вълна. Ето защо е изключително важно да сме подготвени.
Видяхме какво значи да се управлява пандемията в предишните битки.
Искам да поздравя министерството на здравеопазването в лицето на служебния здравен министър, защото не само се извърши един задълбочен анализ, но имаме за първи път един подробен план.“, посочи Радев.
В същото време припомняме, че служебният здравен министър бе в отпуска, което ядоса доста политици и лекари.
„Целта е не да се затваря бизнесът, не да се затваря държавата, но какво може да се направи. Затова очаквам да чуя каква е готовността на здравната система – като леглова база, като екипи, какви лекарства има, планът за превеждане на болниците в необходимото състояние, за така наречените чисти зони от ковид.
Как ще се развие евентуално пандемията, без да всяваме паника и какво ще последва, ако не се актуализира бюджетът, защото това трябва да се знае от българските граждани.“, каза още Радев./Блиц.БГ

Още по темата