Гешев настоява антикорупционния фонд да се извини на прокуратурата

Гешев настоява антикорупционния фонд да се извини на прокуратурата


Истината няма нюанси и бързо се установява. Очаквам т. нар. „Антикорупционен фонд“ да се извини на институцията Прокуратура на Република България, въпреки че това изисква достойнство. Знаем откъде идват хибридните атаки, те няма да спрат нашата работа в името на българските граждани! Това написа главният прокурор Иван Гешев в личния си профил в Twitter.

Въпросният фонд обвини Иван Гешев в неглижиране на подадени сигнали към прокуратурата. Повод за коментара е на главния прокурор, че златото на бизнесмена Илия Златанов, за което той твърди, че било откраднато, е открито в дома му на бул. „Симеоновско шосе“. Самият Златанов твърди, че му изчезнали 52 златни монети. Те били иззети при ареста на сина му Явор Златанов. Бащата и синът спорят за семейния бизнес, който всъщност е най-голямата фирма за асансьори у нас. 

Става въпрос за разследване на Антикорупционния фонд с интервю на бизнесмена Илия Златанов, в което той обяснява машинациите, чрез които е направен опит да му се отнеме бизнеса му в България – групата „Изамет“, производител на асансьори.

Мажоритарният собственик Илия Златанов разказва как известно време е подавал сигнали до институциите в опит да намери подкрепа, но никой не му обръща внимание.

 

 

Още по темата